Alpenstock

8/01/2018

Un cuento gamberro

Había una vez, en un pueblecito de los montes del Tirol, una pareja tradicional que vivía siguiendo las convenciones moderadas del nacionalismo conservador. Todos los días, Fritz se armaba con su maleta de funcionario para sacar adelante a su patria y a su familia, mientras Greta cumplía sus obligaciones de esposa entregada a la limpieza y el hogar. La pareja vivía en plena armonía gracias a la comunión cotidiana por la que cada miembro cumple con su deber y posición. Incluso vestían, de puertas a fuera, una impoluta y sonriente máscara para enseñar al mundo cuan perfecta era su vida. Sin embargo, un fatídico día la modélica relación se vio truncada por aquella que la RAE aún define como miembro del sexo débil. El objeto de la discordia no fue una manzana sino un detergente comprado en el mercado cosmopolita, nido de culturas y diferencias raciales. Desde aquél día nada volvió a ser lo mismo… O sí.

Lee la crítica completa aquí: http://www.masteatro.com/critica-alpenstock/


Tot el que necessites per anar al teatre

Alpenstock

Alpenstock

Alpenstock és una comèdia boja i absurda, amb ingredients tan dispars com un pantaló de pell de camell, l’aciditat de les mucoses o una paella plena de xampinyons. Una obra que arrossega in crescendo a l’espectador cap a un espiral d’humor negre. Una peça incorrecta; una retrat cru del nostre benestar occidental que es revela com una bufetada a l’espectador.

SINOPSI

Al seu xalet, en Fritz i la Greta semblen viure una vida confortable ben ancorada a les tradicions. Però un dia, la tranquil•litat es veu truncada per la compra d’un detergent al mercat cosmopolita. Enmig de la confusió que aquest fet genera, arriba en Josip, un efervescent balcano-carpato-transiverià, que sedueix a la Greta. En Fritz els sorprèn en ple acte sexual i l’assassina. Però una altra visita irromp: en Josip, el cosí d’en Josip, que també sedueix a Greta i també és assassinat per Fritz…

 

Fotos + fotos

AlpenstockAlpenstockAlpenstockAlpenstockAlpenstock

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Jordi

  Alpenstock… No ens enganyem, el text és bo i té un munt de revisions a diferents punts. Engresca que una companyia com Obskené la faci arribar a casa nostra! Tot i així, la companyia es queda una mica enrere. Encara res a pogut superar aquell Fuenteovejuna que encara roda de tant en tant. L’escenografia i el vestuari és francament horrorós, tot i entendre’n la intenció… La meva puntuació 6/10

  13/12/2017

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Avui al Tantarantana he vist aquesta obra de Rémi de Vos que inaugura El Cicló d’aquesta temporada i que ens la porta la companyia Obskené dirigida per Ricard Soler. Es tracta d’una obra esbojarrada i absurda amb un ritme trepidant que conforme va avançant sempre de forma delirant, et porta a una espiral d’humor negre. Segons el programa de mà és un retrat cru del nostre benestar occidental, fet que jo no he sabut veure, però m’he deixat portar per la absurditat he rigut i he gaudit de moments divertidíssims. Una escenografia extravagant i un vestuari estrafolari que conjuga perfectament amb l’obra. Pel que fa a la interpretació amb una rellevant càrrega gestual, Lara Salvador, Armand Villén i Enric Cambray fan un treball extraordinàri. Una obra per desconnectar i passar una bona estona que jo almenys agraeixo. Fins al 7 de gener.

  11/12/2017