Un diàleg entre dos solos, o un solo per a dues ballarines

All about

All about
17/09/2017

 

Un dels llocs als que m’agrada molt anar és a La Caldera, un centre de creació de dansa que es troba en el barri de Les Corts, on es couen coses molt interessants, d’una gran diversitat de llenguatges, i de formes d’expressió artístiques actuals dins les arts escèniques contemporànies.

L’espectacle que vaig poder veure ahir, em venia molt de gust d’anar-hi per diverses raons, principalment perquè es tracta d’un espectacle on es fusiona teatre, dansa i flamenc, i perquè el fil conductor del muntatge és la pel·lícula nord-americana “ All about Eve”, una de les meves preferides, interpretades per les actrius Bette Davis i Anne Baxter.

“All about” són dues coreografies aparentment independents ( “XX” i “About H”) de Increpación Danza, una companyia que neix el 1993 i que treballa en la recerca de nous llenguatges, intentant unir la tradició del ball flamenc amb coreografies de dansa contemporània.

La unió d’aquestes dues coreografies ,“XX” (estrenada durant el Festival Ciudad Flamenco al  Mercat de les Flors de Barcelona, el 2014) i “About H” (estrenada a Ballar a la Berlanga, en la Sala Berlanga de Madrid, el 2015), interpretades a la mateixa vegada i en un mateix espai, sorgeix aquest nou espectacle, que porta per títol “All About” , un joc que superposa les dues peces per convertir-les en un diàleg entre dos solos, o un solo per a dues ballarines. D’aquesta combinació neix una nova dramatúrgia i nou missatge, que ens porta a reflexionar sobre el pas del temps, la decadència de la joventut i dels canvis de cicle fins arribar a la maduresa.

Les mateixes dues ballarines (Helga Caraf i  i Montse Sánchez), que en el seu dia van interpretar aquestes dues coreografies, ens mostren, que malgrat el temps, els anys i els canvis físics, són capaces de transmetre el que el coreògraf, Ramón Baeza,  prenent amb aquesta peça.

En aquesta ocasió la meva valoració l’he basat principalment en el missatge del espectacle, i en la força, energia i esforç d’aquestes dues ballarines que desprenen dalt de l’escenari.

 

 

← Tornar a All about

Enllaç copiat!