L’apoteosi íntim del bufó antisistema

Albert Pla: Els dimarts de l'Albert

Albert Pla: Els dimarts de l’Albert
01/07/2022

Si no coneixes l’Albert Pla, deixa de llegir aquest text i ves a Youtube a descobrir-lo, posa’t els seus discs i delecta‘t amb una de les veus més singulars del panorama artístic català.

El cantautor s’amaga darrere d’un personatge de veu dolça i aparença fràgil, que juga en el límit de la seny i l’infantilisme. És aquell boig a qui se li escapen veritats com temples i bajanades monumentals, una rere l’altra, sense filtre ni aturador. L’escut protector de la bogeria permet al cantant i bufó llançar missatges absolutament subversius, proclames antisistema o destrossar la idea de l’amor romàntic. “Mega transgressor!”, penses quan el veus. Però res més lluny: els bufons porten entretenint a la societat amb aquesta barreja d’humor i llengua viperina des de, com a mínim, l’Imperi Egipci. En Pla continua aquesta llarga tradició d’entretenidors que posen el dit a la llaga amb un format auster, però interessantíssim, on podem veure un concert teatralitzat on els protagonistes són el repertori d’Albert Pla i el seu carisma desbordant. Ell sol, amb una guitarra i vestit com l’elf Dobby de Harry Potter, repassa la seva trajectòria amb hits com Joaquín el Necio, El lado más bestia de la vida, Antònia Font, Papa jo vull ser torero, l’escatològica La sequia, Todo es mentira o les llarguíssimes històries de La colilla i Juerga Catalana, idònies per escoltar-les amb l’atenció i la intimitat que proporciona un escenari teatral. Entremig, interactuacions amb el públic i monòlegs divertidíssims, de vegades il·luminat només per la llum d’una llanterna. Màgic.

Aquest format és una gran troballa per aproximar-se a artistes populars fora de l’escenari musical i conèixer una altra cara del seu repertori. El gaudireu!

Vist al Teatre Borràs, el maig de 2022.

← Tornar a Albert Pla: Els dimarts de l'Albert

Enllaç copiat!