Tot el que necessites per anar al teatre

Lo real

Lo real

Lo Real, Israel Galván s’apropa a un tema difícil, com és l’extermini dels gitanos sota el règim nazi. I ho fa aquesta vegada acompanyat per dues gran bailaores de la seva generació, Belén Maya e Isabel Bayón, a més a més d’un elenc complert de músics i altres artistes; Galván ha creat així un espectacle “major”, on el fil argumental són les preguntes que es plantegen damunt l’escenari vers aquesta raça i el seu extermini. L’espectacle ve precedit d’un aclaparador èxit al Teatre de la Ville de París, on Israel és un dels artistes predilectes d’aquest gran espai de referència parisenc.

La capacitat d’innovació i renovació del flamenc clàssic d’Israel Galván el fa un creador absolutament imprescindible del flamenc actual. Premio Nacional de Danza el 2005, Galván és fill de bailaores sevillans, actuant des de petit amb nombroses companyies i artistes. L’any 1994 va crear el seu primer espectacle i des de llavors la seva grandesa artística ha crescut de manera indubtable. El Mercat ha presentat diferents peces seves: ArenaLa Curva i El final de este estado de cosas. Redux. L’any 2012, Israel Galván va rebre tres importants reconeixements: els Premis Max de les Arts Escèniques com a millor intèrpret masculí de dansa i millor coreògraf per La Curva, el Bessie Award de Nova York per La Edad de Oro, el Premi Ciutat de Barcelona, la Medalla d’Or al mèrit a les Belles Arts concedida pel Consell de Ministres. També va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona el 2007.


Valoració espectadors
 • NEUS MÒNICO FERNÁNDEZ

  En aquesta ocasió us he de dir que la meva valoració ha estat de 9,em va agradar moltísssim !!!!!!!!!!!!!

  Un espectacle ple de metàfores i dobles sentits.

  L’escenografia em va agradar molt;utilitzant (un piano vell,les cordes,les bigues,…).

  Israel Galván ,al que no coneixia,em va fer gaudir des de el primer moment.Tota la simbologia que fa servir ,els sentit que li dona als tirants,el piano,els anuncis amb doble sentit, la nuesa del seu cos,remarcant tots els seus muscles ,em va saber transmetre el dolor ; l’interpretació de la mutilació dels cossos,…….vaig percebre molt patiment…..increïble !!!
  Les bailaores ,impressionants,sobre tot el ball que ens fa Belén Maya amb esclops,fantàstic !!! I la Isabel Bayón ho va brodar,quina sensualitat,quina elegància.

  Els músics van jugar un paper molt important,amb moments musicals realment desafiants i molt intensos.
  El guitarrista “Chicuelo”,com els cantaor Tomás de Perrate ,em van agradar moltíssim.
  La projecció del video “Canta Gitano”.

  Em va agradar molt la fusió que fa del flamenc clàssic amb el contemporani,…..si,si,em va agradar molt.El vaig trobar diferent d’altres que ja havia vist,molt creatiu i molt treballat.Diferent.
  I el final de l’espectacle genial !!!!!!

  Realment vaig gaudir d’aquest espectacle i no s’hem va fer gens llarg,tot el contrari,volia més !!!!!!!!!!
  Vaig caure rendida als seus peus.
  Em vaig aixecar i vaig aplaudir amb ganes.

  20/01/2014