Lo faunal (extracte) / Cavalo do Cão

Lo faunal (extracte) / Cavalo do Cão

Lo faunal és un trànsit per la interespècie, un solo construït des d’allò que coneixem com a dansa espanyola, però desclassificant dos de les seves quatre branques, el folklore i el bolero; i tot travessat per la figura del faune.

Cavalo do Cão: aquest singular ballarí explora l’animalitat a través de la dansa contemporània i l’escena híbrida per tal de revisitar la història del colonialisme.

Sinopsi

En aquest extracte del solo Lo faunal, el ballarí Pol Jiménez encarna la figura mitològica del Faune, que durant la migdiada fantasieja amb les nimfes. Per fer-ho, s’inspira en la representació de Faune de la dansa clàssica de Nijinski, i tant l’intèrpret com el director de la peça, Bruno Ramri, es centren en la idea que no és només un personatge mitològic, sinó més aviat una condició. Una condició que comparteix amb la dansa espanyola, la de la hibridació constant per poder eixamplar les seves fronteres.

En portuguès brasiler, cavalo do cão (“cavall del gos”, en traducció literal) és una expressió que significa alhora un insecte la picada del qual provoca un dolor esquinçador, una persona indomable i el cavall que munta el diable. El terme suggereix un tipus d’animalitat en transformació. El ballarí João Lima encarna aquest animal a través d’un espectacle de dansa contemporània que ens evoca un personatge la forma de vida del qual és híbrida. Una composició basada en la materialitat i en la ritmicitat del cos i l’espai, a través de la (des)conjunció entre el gest i la veu, la imatge i el so, i que ens situa, potser, entre l’encant i l’espant.

Durada:
Fotos i vídeos