Tot el que necessites per anar al teatre

La capilla de los niños

La capilla de los niños

La companyia valenciana Perros Daneses presenta La capilla de los niñosun treball íntim, diferent de tot el que ha fet fins ara la companyia, basat en el gènere novel·lístic de l’autoficció. Un text del dramaturg Javier Sahuquillo, dirigit per ell mateix i protagonizat per Laura Sanchis Juan de Vera, que va guanyar el Premi del Públic del VII Festival Cabanyal Íntim.

La peça investiga els límits entre el teatre i la narració, entre el teatre i el cine, entre la memòria col·lectiva i la individual. L’obra parteix del fet que tota gran mentida necessita la seva dosi de veritat i així es barregen vivències, del present i el passat, del seu autor, Javier Sahuquillo, amb fets reals ficcionats.

Un joc que va més enllà de l’entreteniment, perquè del que en realitat ens estan parlant és de la nostra història recent, de la nostra memòria històrica entesa més enllà de la Guerra Civil i de com un terrible crim va destruir la seguretat de la classe mitjana espanyola.

Sinopsi

Javier Sahuquillo és un escriptor de teatre que ha decidit retirar-se. No obstant això, la trucada d’un amic el porta a comprometre’s a escriure una última obra. L’única condició és que l’haurà d’escriure a partir d’una notícia d’un diari. L’autor recorda un assassinat que va succeir durant la seva adolescència i l’enrenou que va causar a la televisió. Així doncs, es decideix a escriure una comèdia sobre la teleporqueria. No obstant això, a poc a poc s’implicarà més en l’assassinat de “Les nenes d’Alcàsser”, convertint-se sense voler en un detectiu que analitza les proves amb l’afany de resoldre un cas que va quedar insatisfactòriament tancat.

Durant la seva investigació coneixerà un jove de Palerm, en Natale, amb el qual viurà una història d’amor que es manifestarà com una estranya presència que acompanya l’escriptor en el seu viatge. Els espais reals i els mentals es confondran generant una atmosfera lovecraftiana que portarà l’escriptor a la demència que produeix el descobriment de la veritat.

Video

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració