Tot el que necessites per anar al teatre

El Trencanous

A partir de 10,00€
Comprar Entrades
El Trencanous

La versió de Kader Belarbi d’El trencanous per al Ballet del Théâtre du Capitole de Toulouse neix amb la vocació d’aventurar-se en un món meravellós i oníric per compartir-lo com un pare que intenta explicar un conte als fills abans d’anar a dormir.

Sinopsi

La nit de Nadal, Marie rep un trencanous en un antic internat. Comença un meravellós conte de fades i l’oportunitat perquè els nens abandonin la tristesa de la vida quotidiana i s’escapin a un món de fantasia on les joguines cobren vida i adquireixen mida humana, i el trencanous es transforma en el príncep.

El trencanous és la història d’una obra incontestable del ballet clàssic. A partir de la versió inicial creada per Màrius Petipa a Sant Petersburg l’any 1892, molts coreògrafs han abordat el tema creant versions més modernes i iconoclastes. Així, Belarbi deixa via lliure a la seva imaginació per donar un impuls de vitalitat a la versió tradicional. Tot conservant la màgia de la història nadalenca i retratant el paradís dels infants i els seus somnis, la seva proposta està inspirada en els films de Méliès.

Veritable símbol musical i una de les partitures més populars del compositor, molts dels seus números són himnes per a la posteritat: el “Vals de les flors”, el “Ball dels mirlitons”, la marxa, el “Trepak”, les danses àrab i xinesa, o de la “Fada de sucre”, entre d’altres, testimonis d’un art refinat, ple d’energia i d’una formidable frescor melòdica.

El tema immortal de l’amor, la lluita de forces entre el mal i la bellesa, els decorats màgics, els sumptuosos vestits i una indiscutible varietat de danses fan d’aquest ballet un espectacle ineludible i una invitació a evadir-se del món real i deixar-se enlluernar pels somnis.

Ballet en dos actes.
Llibret d’Ivan Vsevolojski i Màrius Petipa basat en la història d’El trencanous, amb adaptació d’Alexandre Dumas d’El trencanous i el rei dels ratolins d’E. T. A. Hoffmann.

Video
Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració