Tot el que necessites per anar al teatre

El ajedrez mágico de Carlomagno

El ajedrez mágico de Carlomagno

Quan el Mag AmílKar em va proposar de col·laborar amb la seva proposta, Màgia i Escacs, el primer que vaig pensar va ser: “Ja hi som! Acabaré descobrint com es fan alguns trucs i per tant perdent una mica d’il·usió!”. D’altra banda, la proposta era interessant. Què tenen a veure els escacs amb la màgia? Estava disposat a descobrir-ho, malgrat que suposés assabentar-me del procés i desenllaç d’algun truc. Però vet aquí que l’Amílkar, gran professional i millor mag, en cap moment m’ha desvelat els seus secrets. L’he vist fer desenes de vegades els trucs que vosaltres veureu en el seu espectacle i si bé puc intuir com els fa, la seva habilitat és més ràpida que la meva mirada. És clar que la meva mirada estava fixada més en com presentar teatralment els trucs i la partida d’escacs que es va desenvolupant al mateix temps. Una partida en la que tots esteu invitats a jugar, encara que, ja us aviso, no la guanyareu. Creieu que el Mag plantejaria una partida d’escacs en la que pogués perdre?

En aquesta partida -que molt bé podria ser la que Carlemany, segons conten les llegendes, va plantejar a el soldat Garí, un gran jugador d’escacs de l’època- els elements màgics i les peces d’escacs apareixen i desapareixen. La partida d’escacs es va desenvolupant damunt del tauler al mateix temps que el Mag realitza una sèrie de trucs. Els trucs de màgia del Mag Amílkar i el joc estratègic dels escacs estan en continua combinació per conduir a l’espectador a través d’un món ple d’històries i llegendes en les quals la màgia i els escacs comparteixen protagonisme i on les regles d’ambdós jocs manen en cada moment.

Qui està al servei de qui? A la màgia hi ha trucs, i als escacs, saviesa. Hi ha també saviesa en els trucs de màgia i trucs en els escacs? Escac al Mag

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració