Tot el que necessites per anar al teatre

Cirque Ici - Johann Le Guillerm: Secret

Cirque Ici - Johann Le Guillerm: Secret

Johann Le Guillerm afirma: «ja no faig nous espectacles, els continuo…». Secret, espectacle d’una vida, reflecteix aquest procés, entre continuïtat, transformació i moviment. Des de la seva creació el 2003 al Channel de Calais, Johann Le Guillerm du a terme la seva recerca d’un circ fonamentat en «fenòmens físics» que atrauen. Sol a la pista, sota una vela nòmada, converteix cada número en el desafiament d’una confrontació amb mecàniques inversemblants, així com en una font permanent de sorpreses: ens trobem al centre d’un laboratori viu on la forma interfereix en el moviment, els equilibris inestables s’harmonitzen i es dominen les turbulències. Una exploració sense fi que l’espectador presencia fascinat.

Johann Le Guillerm, equilibrista, malabarista, creador i manipulador d’objectes, és una de les figures més singulars del circ contemporani. Entre les arts i les ciències, desenvolupa una recerca obstinada per copsar el món a 360°. Sol a la pista o al seu «laboratori», experimenta i materialitza les seves observacions en estranyes màquines, testimonis o actors de la relació de l’home amb la matèria.

Dos anys després de crear la companyia Cirque ici i només amb 27 anys, Le Guillerm va rebre el 1996 el Gran Premi Nacional del Circ, guardó que culminà una carrera en el camp de les arts. El 2001 va emprendre un projecte colossal de múltiples facetes: Attraction és, en primer lloc i abans de res, el manifest d’un creador que fa visibles coneixements invisibles. Aquest «circ mental» assenyala una utopia, la d’una mirada circular dirigida al que ens envolta, allà on el nostre ull modern es contenta des de fa llustres a veure el que té just al davant. A 360°, com imposa la pista, el circ.

Dins del Projecte Attraction

Fotos

Valoració espectadors
 • NEUS MÒNICO FERNÁNDEZ

  Ens trobem davant d’un home amb un aspecte misteriós i un pel salvatge.
  La seva vestimenta, uns pantalons i abric de pell girada, que ens recorda a la dels nòmades.
  És tracta un personatge amb una força i una resistència física increïble, que converteix cada número en una confrontació entre ell i tota mena d’aparells del to únics e increíbles.

  Tal i com ens diu el programa, ens trobem davant d’una font permanent de sorpreses; un laboratori viu on la forma interfereix en el moviment i on els equilibris inestables s’harmonitzen.

  Molt bona il.luminació i efectes especials.

  Realment els espectadors ens quedem fascinats amb els resultats finals de cada número.

  Una feina que porta al darrera, moltes hores d’estudi, d’investigació i experimentació.

  Un “locu-savi” com deien els nostres amics Jordi i Miquel, amb els que vàrem coincidir.

  Una experiència única i original.

  28/04/2014
Articles relacionats

El Circ d’Ara Mateix arriba al Mercat

4 abril 2014

El circ de casa nostra es troba en un moment de màxima ebullició: el Circ d’Ara Mateix ens ofereix una amplíssima panoràmica d’espectacles de tot tipus, tendència, format i durada. […]