Ballet de Catalunya: Don Quixot

Ballet de Catalunya: Don Quixot

Don Quixot del Ballet de Catalunya, una visió original, sota la direcció artística de Elías García i Larissa Lezhnina. Conservador, però alhora innovador, el nostre Quixot ofereix un paisatge de la dansa clàssica que s’enriqueix doblement amb la presència del flamenc i de la dansa espanyola.

Sinopsi

El Ballet de Catalunya s’endinsa a l’Espanya manxega, aragonesa ia la capital catalana, Barcelona. Tots ells són escenaris d’una de les obres més carismàtiques de la literatura espanyola, convertida en un dels clàssics del repertori on el ballet s’impregna d’una gran riquesa folklòrica i on abunden la festa de les tavernes i les grans passions amagades.

Sota la direcció artística de Elias Garcia i Larissa Lezhnina, el Quixot del Ballet de Catalunya és adaptat a un format amb personalitat pròpia, amb el qual s’ha volgut condensar la història, amb la dansa com a eix principal i motor de tota la trama fàcilment intel·ligible fent ús de projeccions i narracions que situen l’espectador en tot moment.

L’Obra és presentada en 2 Actes, en lloc dels 4 que originàriament la conformen. L’adaptació que fan els directors artístics permeten la seva comprensió a un ampli ventall d’audiències que no necessàriament han d’haver llegit l’obra de Cervantes ni conèixer la coreografia de Petita.

El Ballet de Catalunya interpreta una versió que, a diferència de la producció original basada en el llibret de Marius Petipa, es desenvolupa en un entorn particular alhora de comptar amb la presència de textos escollits amb cura que ofereixen una lectura fidel d’aquesta història apassionada. Alhora se suprimeix la pantomima i es trasllada tot el protagonisme a la dansa, amb l’objectiu d’intensificar les emocions i el dinamisme tan característics i que es mostren condensats gràcies a la interpretació dels prop de 25 ballarins que componen actualment el Ballet de Catalunya .

Un Quixot que a més compta amb la participació de ballarins de dansa espanyola i escola bolera mostrant una major autenticitat i pertinença a la cultura del nostre país i als seus orígens i influències.
Una obra on la nova companyia catalana vol posar de manifest una personalitat i segell propis, que ofereixen una visió original, amb l’estil i el virtuosisme dels seus ballarins, però que per sobre de tot no vol desvirtuar l’autenticitat que exigeix ​​un Quixot. Emoció, passió i acció estan assegurades, oferint al públic assistent una nova adaptació personal i alhora fidel a la seva autoria i repertori.

Video
Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració