Tot el que necessites per anar al teatre

Anna Karenina: Eifman Ballet

Anna Karenina: Eifman Ballet

Boris Eifman coreografia la música de Txaikovski

Format al Conservatori de Sant Petersburg, Boris Eifman va transformar la tràgica i aclamada novel·la de Lev Tolstoi del 1877, Anna Karenina, en un dels drames més emocionants de la dansa contemporània, a partir de fragments procedents de diferents obres de Txaikovski. A causa del seu concepte de moviment dinàmic de la tràgica història d’amor, plena de passió i desesperació, aquesta peça és considerada l’obra mestra del coreògraf rus.

La primera representació del ballet a Sant Petersburg (2005) va confirmar una vegada més la reputació de Boris Eifman com el coreògraf més destacat del seu país. Després ha omplert els teatres de tot Europa i Amèrica i ara arriba per primera vegada al Liceu. L’espectacle ha estat saludat com un dels més estimulants ballets contemporanis d’arrels eminentment clàssiques, gràcies a la sàvia interacció entre música i coreografia.

Video
Fotos

Valoració espectadors
  • INCREÏBLE!!

    22/06/2018
  • Tot el que es pugui dir sobre l’excel·lent escenografia de Boris Eifman a l’Anna Karenina que hem pogut veure a El Liceu es queda curt. Eifman ha estat capaç d’explicar-nos un dels clàssics de la literatura rusa amb gran bellesa i originalitat. Uneix peces de Txaikosky, ballet contemporani (d’arrels clàssiques) i fragments de música contemporània per explicar-nos la ferotge lluita interna d’Anna Karenina que es debat entre la passió que sent pel seu amant (Vronsky) i l’amor pel seu fill, ja que el seu marit (Karenin) no vol concedir-li el divorci. Una combinació arriscada però un resultat sorprenent per la seva força visual i la plasticitat d’algunes escenes. Els moviments subtils, elegants, bells (per definició) dels ballarins ens transmeten les emocions dels protagonistes de l’obra, sobretot d’Anna que lluita contra ella mateixa, dividida entre els seus dos grans amors. Una escenografia molt senzilla, que juga amb llums i ombres, amb el predomini del blanc i el negre, per tal de focalitzar la nostra atenció en les emocions dels ballarins. Els balls de conjunt són de gran bellesa i destaca l’escena final que deixa sense paraules. Un espectacle de luxe.

    23/12/2017