AKZAK, la impaciència d’un jove connectat

AKZAK, la impaciència d’un jove connectat

Un percussionista en viu i 12 ballarins de Burkina Faso, Egipte, França, Marroc i Tunísia formen un bloc de singularitats entrellaçades que catalitzen els conceptes d’hospitalitat, fraternitat i solidaritat entre els pobles.

Sinopsi

AKZAK, la nova creació de Fattoumi i Lamoureux, es connecta amb el seu treball de llarga durada amb centres de dansa i creació de diferents països africans. Ritmes eclèctics i complexos, a mans del percussionista Xavier Desandre Navarre, troben l’expressió en els cossos enèrgics de la joventut.

Des dels seus inicis als anys noranta, Héla Fattoumi i Éric Lamoureux han desenvolupat un estil personal d’identitats individuals que s’entrellacen. A partir de 2015 dirigeixen VIADANSE, Centre Coreogràfic Nacional de Borgonya-Franc Comtat a Belfort, on duen a terme un projecte de cooperació transfronterer i internacional. Profundament implicats en el diàleg nord-sud, desenvolupen projectes de cooperació amb la complicitat d’artistes i estructures de dansa contemporània: a Ouagadougou (capital de Burkina Faso), el CDC La Termitière i els coreògrafs Salia Sanou i Seydou Boro, i al Marroc el coreògraf Taoufiq Izeddiou. A Tunísia, país natal d’Héla Fattoumi, fa trenta anys que participen en el desenvolupament de l’art coreogràfic.

Video
Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració