Un ‘Romeu i Julieta’ on-line per a joves des del Globe Theatre de Londres

Rubén Garcia Espelta

El Globe Theatre és un dels símbols culturals de Londres. Construït a la riba sud del riu Tàmesi l’any 1997 és una rèplica quasi exacta del teatre on Shakespeare va estrenar quasi totes les seves obres fins al 1613, quan un incendi el va destruir.

Durant el primer confinament la institució, molt afectada pel tancament dels teatres i en perill de desaparèixer, va oferir en obert a tot el món i de manera gratuïta molts enregistraments d’obres a canvi donacions voluntàries. Amb el mateix objectiu, el teatre britànic continua connectat amb la seva audiència oferint un accés de pagament al seu catàleg d’obres, activitats i xerrades on-line i, una nova proposta, l’emissió gratuïta d’una versió per a joves, estudiants i famílies de Romeu i Julieta que estarà disponible fins al febrer del 2021. L’obra està en anglès, amb possibilitat d’activar subtítols, té una duració de 90 minuts i és apta per a joves a partir d’11 anys. La podeu veure aquí:

La història de Romeu i Julieta

Una violenta baralla al carrer entre les seves famílies rivals és el preludi de la primera trobada de Romeu amb Julieta. Malgrat que ella ja s’ha promès amb un altre home, els joves s’acaben enamorant. Però els plans per a la seva felicitat futura seran destruïts per la renovada violència entre les dues famílies rivals i, mentre els adults segueixen còmicament preocupats pels seus propis assumptes, entre els seus fills comença a desenvolupar-se una tragèdia oculta.

Ple d’amor, disputes familiars i dosis de comèdia, Romeo i Julieta és una trepidant producció ideal per introduir els estudiants i les famílies a Shakespeare, i per aprendre anglès.

 

 

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!