Tot a punt per començar la 29ª Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil

Redacció TeatreBarcelona

Del 12 al 15 d’abril es celebra una nova edició de la Mostra d’Igualada, la Fira de Teatre infantil i juvenil de referència a Catalunya; una oportunitat per veure el millor de les arts escèniques per a públic familiar i juvenil que s’està creant a Catalunya i també a nivell internacional.

La 29a edició de la Mostra d’Igualada promet. En primer lloc, per la temàtica escollida: descobrir el món a través de les arts escèniques com a vehicle d’idees i motor de curiositat que ens fa créixer, imaginar, viatjar i sobretot ens planteja preguntes. En segon lloc, per la seva intensitat. Durant els 4 dies en què es desenvolupa la mostra, es presentaran un total de 54 espectacles, dels quals 9 són estrenes absolutes, i 10 es podran veure per primer cop a Catalunya. Hi haurà 8 companyies de la resta de l’Estat i 4 internacionals.

QUÈ HI PODREM VEURE?

L’equip de la Mostra d’Igualada és perfectament conscient de les necessitats de les famílies que visiten la Fira durant aquests dies, i per això ho posen fàcil: han creat quatre itineraris d’espectacles organitzats segons l’edat que cal tenir per gaudir-los al màxim:

Itinerari 1 – Pels més petits (A partir de 3 anys) 

Espectacles amb una narrativa senzilla i/o amb elements visuals, sonors o experiencials atractius, que són capaços de captar l’atenció i fer volar la imaginació dels nens i nenes a partir de 3 anys.

Entre ells, El secret de la Nana, un conte desplegat que s’amaga dins d’un camió, de la companyia de Teatre Anna Roca. També tindrem una nova oportunitat per poder veure a Catalunya l’espectacle de producció italiana Pop up, que ja es va poder gaudir en la passada edició del Festival GREC. Fet a partir de llibres ‘pop-up’, proposa una reinvenció del llibre animat en format teatral.

En aquest itinerari, no poden faltar les propostes de teatre de titelles, com Gnoma, de la cia catalana Pea Green Boat, sobre el repte de la convivència i l’amistat, o Adéu a Peter Pan, de Festuc Teatre, un espectacle que ens parla sobre el vincle emocional entre els infants i els seus avis, i com els pares gestionen aquesta relació, molts cops convertida en necessitat.

Itinerari 2 – Per als no tan petits (a partir de 6 anys) 

Espectacles amb una narrativa més complexa, que aborden temàtiques i conflictes que requereixen una major maduresa emocional.

La Mostra s’inaugura amb Diario di un Bruto Anatroccolo, un espectacle de la companyia italiana Transadriatica que ens aproxima a la temàtica del bullying i el rebuig social a través del conte de l’aneguet lleig.

En aquest mateix itinerari es podran veure aquestes dues estrenes absolutes: Roig Pèl Boig de Mimaia Teatre, una història de llums i ombres que convida a una reflexió sobre el visible i l’invisible; i Laika, de Xirriquiteula Teatre, sobre la famosa gosseta que va passar a la història per ser el primer ésser viu que va orbitar al voltant de la terra.

I també cal destacar altres espectacles que han tingut més recorregut pel nostre territori, però que la Mostra ens dóna una nova oportunitat per recuperar-los: La nena dels pardals, recentment guanyadora del Premi de la Crítica al millor espectacle de teatre familiar, Amour, amb el segell inconfusible de la Cia Basca Marie de Jongh i el musical Alícia al país de les meravelles, de Viu el Teatre.

Itinerari 3 – La Mostra Jove. Espectacles per a joves a partir de 12 anys 

Espectacles dirigits específicament a públic jove (adolescent), que es celebraran, en la seva majoria, a l’Escorxador, l’espai de la Mostra autogestionat per un grup de joves d’aquesta mateixa edat. En aquest cas, solen ser espectacles que plantegen temàtiques socials que solen afectar directament als joves i que ofereixen unes excel·lents eines per a reflexionar-hi en família o a l’aula.

Per exemple, és el cas de Bombers, de Mise en Lumière / Barna-Bé, la història d’una relació entre un bomber i una noia mentalment limitada, o La Corda, una proposta escènica de TeDebat sobre la violència de gènere, i sobre com es poden detectar els seus inicis.

I no cal perdre’s l’original proposta Lost Dog…Perro Perdido, de Cal y Canto Teatro, un espectacle de titelles i objectes que col·loca la mirada de l’espectador en el punt de vista d’un gos.

Itinerari 4 – Per a tothom

Per l’avi, la tieta, la mare, el nen de 3 o el seu germà d’11; espectacles per a tots els públics que podran gaudir tots els membres de la família. Són sovint propostes sense text, on el circ, la dansa, la música o l’humor hi solen tenir un paper fonamental.

El nou espectacle de Mumusic Circus, que s’estrena a la Mostra, és Flou Papagayo, una proposta de circ on tres personatges pelegrinen circularment per una pista que semblarà eterna i universal.

Amer i Àfrica presentaran Envà, un espectacle de circ i equilibris fet amb 250kg de palla, que planteja el tema de les parets mentals que ens protegeixen d’un suposat perill emocional. I també sobre les barreres físiques i emocionals tracta l’espectacle Mur, on després que s’ensorri un mur de cubs, dotze persones provaran infinitud de formes creatives per a reconstruir un nou món.

Si necessiteu una mica d’ajuda per la planificació, teniu al vostre abast aquesta graella d’espectacles que ha publicat La Mostra d’Igualada per fer la vostra tria.

COM ES COMPREN LES ENTRADES?

Ja podeu comprar les vostres entrades on-line a la mateixa pàgina web de la Mostra d’Igualada. I si preferiu fer-ho in-situ trobareu les taquilles a la Plaça del forn d’Igualada, amb un horari d’obertura prou ampli, que podreu consultar tanbé aquí.

El preu dels espectacles és de 8€, amb gran nombre de descomptes fins a 5€. Tot i els preus populars, la Mostra d’Igualada també ofereix espectacles d’accés gratuït.

COM S’ARRIBA A IGUALADA? 

Si no teniu cotxe, a Igualada hi podreu arribar amb diverses opcions. Des de Barcelona, podreu anar-hi amb els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (línia R6), amb sortida des de Plaça Espanya,  i amb les empreses d’Autobús Hispano Igualadina, amb sortida des de l’Estació d’Autobusos de Sarrià o la Zona Unversitària de la Diagonal; i Alsina Graells, amb sortida des de l’Estació del Nord.

Si aneu amb cotxe, en aquest link de la web de l’Ajuntament d’Igualada trobareu diferents opcions d’aparcament, tant gratuïtes com de pagament.

Bona Mostra!

 

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!