FESTIVAL

Torna el TNT: el festival que desperta la consciència crítica

La 15a edició del Festival TNT - Terrassa Noves Tendències tindrà lloc del 28 de setembre al 2 d'octubre de 2022

Redacció

Terrassa Noves Tendències ha presentat la seva 15a edició, que tindrà lloc del 28 de setembre al 2 d’octubre i que comptarà amb 24 espectacles, més de la meitat, 15, estrenes.

El festival d’arts vives i nous formats, un referent de la creació contemporània a nivell estatal, és un aparador d’arts escèniques arriscades que aquest any volen despertar consciència i pensament crític: “El TNT vol activar el pensament crític i promoure alternatives de reflexió que obrin escletxes de possibilitat”, explica la directora del festival, Marion Betriu.

Què veurem al TNT?

El TNT presentarà les noves creacions de la Carlota GrauMonte IslaSerrucho, que tenen en comú la investigació d’allò formal -la tècnica, la maquinària teatral i els objectes- per proposar-nos experiències que exploren conceptes tan essencials com la por, el temps o la naturalesa. Experimentant amb un dispositiu propi del cinema, Matías Daporta presentarà Washington, un procés de recerca que especula sobre el que podria haver estat la darrera pel·lícula de la trilogia inacabada USA: Land of opportunities de Lars Von Trier.

Per Terrassa també passaran alguns dels artistes més singulars i imprescindibles del panorama estatal com són María Salgado y Fran MM Cabeza de Vaca, Alberto Cortés i Cuqui Jerez, l’inclassificable Arabesco o Norberto Llopis, que amb La doble sessión reflexionarà sobre llenguatge i l’escriptura. Per acabar les nits del divendres i del dissabte, Marc Sempere proposa deixar-nos anar en un ritual col·lectiu que apel·la a allò comú per alliberar-nos de l’insuportable pes del nostre ego amb Liturgia.

‘Mágica y Elástica’, una proposta de Cuqui Jerez

Veurem propostes que treballen l’humor des de la potència creativa, l’inconformisme i la incomoditat, llençant preguntes que incomòden. En aquest sentit destaquen noms com Júlia Barbany, Cris Celada -Pollo campero. Comidas para llevar-, Cris Blanco i Sofía Asencio -Societat Doctor Alonso-.

Un festival en diàleg amb la ciutat i la societat

El Festival TNT segueix treballant per endinsar-se en la ciutat de Terrassa i els seus col·lectius. Ho fa amb artistes destacats com Montedutor o la companyia hispano-suïssa L’Alakran.

Els primers ens ensenyaran a ballar una nova dansa popular que han creat conjuntament amb un grup de joves del col·lectiu LGTBQI+ i la banda de música de Terrassa amb l’objectiu de fer més inclusiva la identitat cultural de la ciutat. D’altra banda, Óskar Gómez de la Mata de l’Alakran i Juan Loriente, dos llegendes vives de la performance, peregrinaran durant una setmana per Terrassa exercint de detectius de la realitat, fent visible allò que hi és però que no es veu. Durant tres dies presentaran Makers Itinerants, una adaptació de la seva última creació en diàleg amb la ciutat i les seves gents.

Propostes incoformistes per al públic familiar

El Festival segueix potenciant la participació del públic familiar i la formació de l’espectador del futur a través de TNT KIDS, que aquest any acull tres experiències participatives que, a través del joc, aborden temàtiques fonamentals com la identitat, la imaginació o la reivindicació de l’espai públic.

‘Drag kids’, un taller intergeneracional de travestisme

Drag kids és un taller intergeneracional de travestisme a càrrec de Sara Manubens; Llums, so i cos d’Animal Religion està dirigit a famílies amb criatures entre 4 i 9 anys; i finalment, Sara San Gregorio ens proposa un espai de joc lliure pels més petits -de 0 a 5 anys- i una intervenció a l’espai públic de caire polític i lúdic per reivindicar que el carrer és de totes. A més, el col·lectiu nyamnyam també farà un passi especial per a famílies de la seva nova creació Inert?una proposta en la qual ens conviden a posar-nos en un mateix pla amb tot allò que ens envolta.

El preu de les entrades oscil·la entre els 3€ i els 11€ es podran adquirir a través de la web www.tnt.cat.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!