Descobreix totes les activitats per celebrar la Setmana Mundial del Teatre

Redacció

L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), juntament amb l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, i els Teatres Públics de Barcelona, que són les entitats que organitzen des del 2011 les diferents celebracions del Dia Mundial del Teatre, presenten aquest any i per primera cop la Setmana Mundial del Teatre. Una cita que engloba el Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil i el Dia Mundial del Teatre, els dies 20 i 27 de març respectivament.

Aprofita també les promocions i descomptes especials que alguns teatres ofereixen. Clica aquí.

Calendari d’actes de la Setmana Mundial del Teatre

18 de març

Post-funció al Sant Andreu Teatre

Col·loqui per reflexionar sobre la proposta i el procés de creació de la Conservatori superior de Dansa, Institut del Teatre. Exclusiu per als assistents a la representació en el marc del cicle Dansa Quinzena metropolitana

19 de març

12:00h – Acte d’obertura a la Sala BARTS

Masterclass Els últims apuntadors a càrrec de Carme Tierz, Anna Rosa Cisquella, Marta Buchaca, Mario Gas, Josep Maria Pou, Xavier Albertí i Toni Font. Conduïts per Xavier Graset.

20:00h – Porta’m al teatre!

Estrena del vídeo Dia Mundial del Teatre per a infants 2021.

Des de la plataforma d’arts escèniques Viu el Teatre, han fet un homenatge a totes les escoles de llenguatges artístics de Catalunya que transmeten als infants l’amor i la passió per les arts escèniques. Han rodat per diferents ciutats de Catalunya on nenes i nens han cantat, ballat i interpretat la cançó composada pel músic Keco Pujol: “Viu el Teatre”.

20 de març – Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil

Estren del vídeo de La Mostra d’Igualada.

Estrena del vídeo de l’Assocació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya.

21 de març – Dia Mundial del Titella. 

11:00h a La Puntual

Activitat oberta a la Plaça Allada Vermell de la mà d’Unima, diferents artistes amb els seus titelles llegiran el Manifest anual del sector. Es faràn alguns fragments d’espectacles i també hi haurà algun taller de titelles a la mateixa hora. Accès restringit amb places assignades. Convocatòria a través de xarxes socials.

11:00h a L’Autèntica Teatre 

L’Autèntica col·laborarà amb l’associació Familias Sin Fronteras por la Infancia. Part de la recaptació de l’espectacle El País del Silenci de la Cia. Bufanúvols anirà destinada a aquesta associació.

Post-funció al Teatre-Auditori Sant Cugat

Col·loqui per reflexionar sobre la proposta i el seu procés de creació amb la companyia Siberia. Activitat exclusiva per als assistents a la funció, en el marc de Dansa Quinzena Metropolitana.

22 de març

12:30h a la seu de la SGAE

Presentació del documental “Projecte Vaca” d’Helena Muñoz Villena i xerrada La paritat a escena.

En aquest debat participaran la realitzadora del curt, la presidenta de Projecte Vaca (Mercè Espelleta), Iolanda G Madariaga (Premis de la Crítica) i la dramaturga Denis Duncan. Caldrà invitació per accedir-hi. Es convocarà per xarxes socials.

19:00h al Teatre Romea

El món de l’art (una tragicomèdia): Gino Rubert ens proposa una performance -petita obra de teatre- basada en la seva pintura “the opening”. En aquesta planteja un retrat paròdic en què uns personatges principals (el galerista, el crític, el col·leccionista, l’artista…) posen al descobert els mecanismes i dinàmiques menys confessables del món de l’art.

19:30h a la Sala Versus Glòries

Els teatres de proximitat proposen donar a conèixer un avançament de la segona part de la temporada on explicaran els espectacles més destacats de cada sala. Performance, comèdia, musical, clàssics i teatre contemporani, tot hi cap a l’univers de les sales de proximitat. Veniu a conèixer la programació que ens espera!

24 de març

18:30h a la Llibreria Laie

Post-funció al voltant de l’espectacle Canto jo i la muntanya balla d’Irene Solà i LaPerla29.

Joan Arqué (co-director de l’obra) i Clàudia Cedó (autora de l’adaptació) parlaran de l’adaptació del text d’Irene Solà i la seva posada en escena amb la crítica literària Rita Rakosnik (Núvol). Aforament limitat 15 persones + Streaming.

26 de març

17:00h – Activitat On-line Fem Match?

Taula rodona amb diferents sectors del teatre jove. Participaran: Came Tierz (directora del festival RBLS), The Followers (Andrea Monje i Laura Riera) Montse Rodríguez (directora de l’espectacle A.K.A), Sergio Matamala (director Sala Flyhard) i Isabella Pintani ( directora Sala Fènix).

Post-funció al Teatre Poliorama al voltant de l’espectacle Els Brugarol

Col.loqui al voltant del text i lel procés de creació amb Ramon Madaula (autor i actor), Mònica Bofill (directora) i els actors Jaume Madaula i Estel Solé. Exclusiu per als assistents a l’espectacle.

27 de març – Dia Mundial del Teatre

12:00h a la Plaça del Teatre

Punt de trobada al peu del monument dedicat al fundador del teatre català, en Serafí Pitarra (pseudònim de Frederic Soler i Humet) davant del Teatre Principal, el primer teatre que va obrir a Barcelona. Presentació del Dia Mundial del Teatre per part de l’Àlex Casanovas i lectura del manifest internacional a càrrec de Joan Vázquez i lectura del manifest AADPC a càrrec de l’Ester Bartomeu, la Rosa Andreu i l‘Ariadna De Guzmán

Post-funció al Teatre Eòlia al voltant de l’espectacle Kentucky ha muerto

Col.loqui per reflexionar sobre la proposta i el seu procés de creació que tindrà lloc un cop acabada la funció. Exclusiu per als assitents a la representació.

28 de març

Post-funció a la Sala Versus Glòries al voltant de l’espectacle Un home sol.

Col·loqui per reflexionar sobre la proposta i el seu procés de creació amb la companyia i amb un/a professional de la crítica escènica que tindrà lloc un cop acabada la representació. Exclusiu per als assistents a la representació.

Post-funció a la Nau Ivanow al voltant de Bitch (DESPERTALAB20). 

Col·loqui per reflexionar sobre la proposta i el seu procés de creació amb la companyia i amb dos membres del col·lectiu jove Novaveu. Exclusiu per al públic assistent a l’espectacle.

29 de març

19:00h al Teatre Romea

La Temporada frustrada per la Covid: Xerrada per fer un recentrament sobre les conseqüències (laborals, socials i professionals) de la Covid. Amb Josep Maria Pou , Alícia Gorina i Maria Aponte. Projecció del documental Univers Vaca. Caldrà invitació per accedir-hi. Convocatòria per xarxes socials.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
‘Falaise’. Circ al penya-segat

‘Falaise’. Circ al penya-segat

De les cavernes fosques emergeixen els cossos. Del blanc i el negre, cap a l’abisme, el penya-segat. Falaise, la nova proposta de Baró d’Evel, sembla ressorgir de la gènesi primerenca, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!