Descobreix totes les activitats per celebrar la Setmana Mundial del Teatre

Redacció

L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), juntament amb l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, i els Teatres Públics de Barcelona, que són les entitats que organitzen des del 2011 les diferents celebracions del Dia Mundial del Teatre, presenten aquest any i per primera cop la Setmana Mundial del Teatre. Una cita que engloba el Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil i el Dia Mundial del Teatre, els dies 20 i 27 de març respectivament.

Aprofita també les promocions i descomptes especials que alguns teatres ofereixen. Clica aquí.

Calendari d’actes de la Setmana Mundial del Teatre

18 de març

Post-funció al Sant Andreu Teatre

Col·loqui per reflexionar sobre la proposta i el procés de creació de la Conservatori superior de Dansa, Institut del Teatre. Exclusiu per als assistents a la representació en el marc del cicle Dansa Quinzena metropolitana

19 de març

12:00h – Acte d’obertura a la Sala BARTS

Masterclass Els últims apuntadors a càrrec de Carme Tierz, Anna Rosa Cisquella, Marta Buchaca, Mario Gas, Josep Maria Pou, Xavier Albertí i Toni Font. Conduïts per Xavier Graset.

20:00h – Porta’m al teatre!

Estrena del vídeo Dia Mundial del Teatre per a infants 2021.

Des de la plataforma d’arts escèniques Viu el Teatre, han fet un homenatge a totes les escoles de llenguatges artístics de Catalunya que transmeten als infants l’amor i la passió per les arts escèniques. Han rodat per diferents ciutats de Catalunya on nenes i nens han cantat, ballat i interpretat la cançó composada pel músic Keco Pujol: “Viu el Teatre”.

20 de març – Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil

Estren del vídeo de La Mostra d’Igualada.

Estrena del vídeo de l’Assocació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya.

21 de març – Dia Mundial del Titella. 

11:00h a La Puntual

Activitat oberta a la Plaça Allada Vermell de la mà d’Unima, diferents artistes amb els seus titelles llegiran el Manifest anual del sector. Es faràn alguns fragments d’espectacles i també hi haurà algun taller de titelles a la mateixa hora. Accès restringit amb places assignades. Convocatòria a través de xarxes socials.

11:00h a L’Autèntica Teatre 

L’Autèntica col·laborarà amb l’associació Familias Sin Fronteras por la Infancia. Part de la recaptació de l’espectacle El País del Silenci de la Cia. Bufanúvols anirà destinada a aquesta associació.

Post-funció al Teatre-Auditori Sant Cugat

Col·loqui per reflexionar sobre la proposta i el seu procés de creació amb la companyia Siberia. Activitat exclusiva per als assistents a la funció, en el marc de Dansa Quinzena Metropolitana.

22 de març

12:30h a la seu de la SGAE

Presentació del documental “Projecte Vaca” d’Helena Muñoz Villena i xerrada La paritat a escena.

En aquest debat participaran la realitzadora del curt, la presidenta de Projecte Vaca (Mercè Espelleta), Iolanda G Madariaga (Premis de la Crítica) i la dramaturga Denis Duncan. Caldrà invitació per accedir-hi. Es convocarà per xarxes socials.

19:00h al Teatre Romea

El món de l’art (una tragicomèdia): Gino Rubert ens proposa una performance -petita obra de teatre- basada en la seva pintura “the opening”. En aquesta planteja un retrat paròdic en què uns personatges principals (el galerista, el crític, el col·leccionista, l’artista…) posen al descobert els mecanismes i dinàmiques menys confessables del món de l’art.

19:30h a la Sala Versus Glòries

Els teatres de proximitat proposen donar a conèixer un avançament de la segona part de la temporada on explicaran els espectacles més destacats de cada sala. Performance, comèdia, musical, clàssics i teatre contemporani, tot hi cap a l’univers de les sales de proximitat. Veniu a conèixer la programació que ens espera!

24 de març

18:30h a la Llibreria Laie

Post-funció al voltant de l’espectacle Canto jo i la muntanya balla d’Irene Solà i LaPerla29.

Joan Arqué (co-director de l’obra) i Clàudia Cedó (autora de l’adaptació) parlaran de l’adaptació del text d’Irene Solà i la seva posada en escena amb la crítica literària Rita Rakosnik (Núvol). Aforament limitat 15 persones + Streaming.

26 de març

17:00h – Activitat On-line Fem Match?

Taula rodona amb diferents sectors del teatre jove. Participaran: Came Tierz (directora del festival RBLS), The Followers (Andrea Monje i Laura Riera) Montse Rodríguez (directora de l’espectacle A.K.A), Sergio Matamala (director Sala Flyhard) i Isabella Pintani ( directora Sala Fènix).

Post-funció al Teatre Poliorama al voltant de l’espectacle Els Brugarol

Col.loqui al voltant del text i lel procés de creació amb Ramon Madaula (autor i actor), Mònica Bofill (directora) i els actors Jaume Madaula i Estel Solé. Exclusiu per als assistents a l’espectacle.

27 de març – Dia Mundial del Teatre

12:00h a la Plaça del Teatre

Punt de trobada al peu del monument dedicat al fundador del teatre català, en Serafí Pitarra (pseudònim de Frederic Soler i Humet) davant del Teatre Principal, el primer teatre que va obrir a Barcelona. Presentació del Dia Mundial del Teatre per part de l’Àlex Casanovas i lectura del manifest internacional a càrrec de Joan Vázquez i lectura del manifest AADPC a càrrec de l’Ester Bartomeu, la Rosa Andreu i l‘Ariadna De Guzmán

Post-funció al Teatre Eòlia al voltant de l’espectacle Kentucky ha muerto

Col.loqui per reflexionar sobre la proposta i el seu procés de creació que tindrà lloc un cop acabada la funció. Exclusiu per als assitents a la representació.

28 de març

Post-funció a la Sala Versus Glòries al voltant de l’espectacle Un home sol.

Col·loqui per reflexionar sobre la proposta i el seu procés de creació amb la companyia i amb un/a professional de la crítica escènica que tindrà lloc un cop acabada la representació. Exclusiu per als assistents a la representació.

Post-funció a la Nau Ivanow al voltant de Bitch (DESPERTALAB20). 

Col·loqui per reflexionar sobre la proposta i el seu procés de creació amb la companyia i amb dos membres del col·lectiu jove Novaveu. Exclusiu per al públic assistent a l’espectacle.

29 de març

19:00h al Teatre Romea

La Temporada frustrada per la Covid: Xerrada per fer un recentrament sobre les conseqüències (laborals, socials i professionals) de la Covid. Amb Josep Maria Pou , Alícia Gorina i Maria Aponte. Projecció del documental Univers Vaca. Caldrà invitació per accedir-hi. Convocatòria per xarxes socials.

Articles relacionats

Joan Pera: “Necessito ser jo mateix a l’escenari'”

Joan Pera, nascut a Mataró el setembre del 1948, és un dels actors més estimats dels escenaris catalans. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, Matar al presidente, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!