6 grams de plàstic tenen 400 anys d’esperança de vida

Odysseus Plastock

Odysseus Plastock
05/02/2018

Les bosses de plàstic són molt difícils de reciclar i sovint acaben al fons de l’oceà o dins la panxa d’animals en perill d’extinció, com per exemple les tortugues. També es poden acumular, fins a formar grans extensions d’escombraries, com la que ja s’anomena ‘Setè continent’, situada a 1000 quilòmetres de Hawaii, amb una grandària superior a la suma dels territoris d’Espanya, França i Portugal.

Com explicar tota aquesta barbàrie mediambiental als nostres infants? Els autors francesos Agnès Sighicelli i Guillaume Edé parteixen de la premissa d’humanitzar el perill, i creen aquesta preciosa faula protagonitzada per Plastok, una bossa de plàstic que emprèn una autèntica odissea al llarg de l’oceà. Un fantàstic món amb increïbles criatures creades amb plàstic reciclat, que acompanyaran a Plastok en el seu viatge d’autodescobriment. Es trobarà amb el seu origen, Mademoiselle Petrol com a mare i un científic ‘homo sàpiens‘ com a pare; i també es redimirà del seu destí, tot convertint-se en el rei dels materials alternatius biodegradables.

Titelles, música, efectes visuals i molt d’humor per acompanyar als més joves en el seu procés de presa de consciència de les seves responsabilitats mediambientals. Una joia que ja ha recorregut gran part del territori francès i que hem pogut veure a Barcelona gràcies al Festival de Theatre en francès de Barcelona. Tant de bo la puguem veure de nou per aquí.

 

← Tornar a Odysseus Plastock

Enllaç copiat!