Una idea brillant que farà obrir els ulls dels més petits de bat a bat

Cinemúsica

Cinemúsica
19/01/2017

Totes les famílies amb nens de 0 a 3 anys hauríen de córrer per comprar una entrada de ‘Cinemúsica’!

La productora de teatre familiar ‘Viu el Teatre’, ens presenta aquest nou espectacle ‘Cinemúsica’, que beu de l’exitós ‘Pintamúsica’ que ja ha voltat mig país amb la seva proposta de barrejar les arts visuals i la música en directe, dirigida, especialment, pels més petits.

Ara parteixen de la idea, que em sembla ‘brillant’, de fer un espectacle amb fragments de pel·lícules de Cinema Mut. Els espectadors contemporanis al primer cinema no entenien molt bé com funcionava això d’aquelles primeres fotografies en moviment que ‘apareixien’ sobre una paret o pantalla blanca. Tot i així, observaven atents i es deixaven endur per la il·lusió de totes les escenes i històries que apareixien. Aquella mirada, ingènua i curiosa, és també la mirada dels nadons quan miren per primer cop un espectacle. No saben ben bé què està passant, però es senten atrets i seduïts per tot el que succeeix en escena.

Si aquest plantejament es presenta, a més, amb una posada en escena molt cuidada, i amb música en directe de la mà de les dues actrius, el viatge, tant per pares com per petits, és fantàstic. Piano, flauta travessera, percussió i fins i tot trombó, que s’aniran combinant amb l’aparició de petits elements sorpresa que faran obrir els ulls dels petits espectadors de bat a bat.

I el que més m’agrada és que és una proposta aparentment senzilla, però que deixa intuir tota la feina que hi ha al darrere per tal de trobar el just equilibri entre tots els elements, conduint perfectament el ritme de l’espectacle que pot arribar a ser molt fràgil degut a les exigències i inquietuds dels petits.

Es tracta, a més, d’una bonica oportunitat per veure per primer cop en família fragments de films tan emblemàtics com ‘The Kid’ i ‘El Gran Dictador’ de Chaplin, o ‘El viatge a la Lluna’ de Geroge Meliès.

← Tornar a Cinemúsica

Enllaç copiat!