Grec 2018

El Grec Festival de Barcelona és la principal cita de la ciutat amb el teatre, la dansa, la música i el circ. És un festival amb una llarga tradició que el 2018 arribarà a la seva edició número quaranta-dos. El Grec ha esdevingut durant aquest temps no només la principal atracció cultural de l’estiu barceloní, sinó també una referència al calendari europeu de festivals.

La seva denominació pren el nom del principal espai del festival, allà on invariablement s’organitzen les sessions inaugurals: el Teatre Grec de Montjuïc, un teatre a l’aire lliure inaugurat durant l’Exposició Universal del 1929.

El Grec és promogut per l’Ajuntament de Barcelona, que alhora implica un bon nombre d’empresaris i promotors privats de la ciutat, els quals en gran part organitzen els espectacles i n’assumeixen les tasques de producció. El festival es finança amb diners públics, les aportacions dels patrocinadors i la venda d’entrades.

Després de quaranta anys d’història, el Grec Festival de Barcelona s’ha convertit en el primer productor d’espectacles a Catalunya. La seva missió és doble: d’una banda, dóna suport a la producció local i mostra algunes de les millors creacions dels col·lectius i artistes catalans, i de l’altra, vol ser una finestra oberta al món que presenti des de la ciutat les propostes més interessants de diferents països. Actualment el festival és, de fet, el principal aparador de la ciutat per mostrar espectacles produïts a l’estranger.v