FEST(i)VERS. Festival de Teatre de Vers de Barcelona

El FEST(i)VERS, Festival de Teatre de Vers de Barcelona, és un Festival que es celebra al Teatre Eòlia i que vol ser un esdeveniment teatral de periodicitat anual  a la ciutat de Barcelona. La tardor és un bon moment, i una bona excusa, per fer-lo.

FEST(i)VERS està organitzat per la Jove Companyia de Teatre en Vers de Barcelona (creada a 2017) amb la intenció de promoure aquest tipus de teatre, on la seva presència a la ciutat és més aviat esporàdica, per no dir escassa o gairebé nul·la.

FEST(I)VERS, en cada edició, estarà dedicat a algun aspecte relacionat amb la seva singularitat.

Aquest any 2021, la Companyia del Vers Retrobat, després d’un any d’aturada obligatòria per causes prou conegudes per tothom, s’enfronta als que seran els seus 6è i 7è espectacle. També és el primer cop que el grup s’encara a uns texts d’autors catalans, escrits al segle XX. Fins ara tot el repertori estrenat havia estat d’autors francesos i italians traduïts excel·lentment al català, dels segles XVII i XVIII. Enguany però, el repte imposat s’ha resol amb la dramatúrgia autòctona.

La Jove Companyia de Teatre de Vers de Barcelona es nodreix, en la seva totalitat, d’alumnes i exalumnes de l’Escola Eòlia.