Cítric 2019

El Cítric és un cicle amb caràcter propi, que posa en valor la capacitat de la cultura per a transformar allò que ens rodeja des de la crítica i la cultura popular. Des de l’Ateneu de 9 barris volen reafirmar el seu compromís amb aquelles propostes capaces d’aglutinar valors i qualitat artística en una mateixa proposta.

L’edició anterior es va realitzar un treball de memòria col·lectiva, sortint de la falsa dicotomia memòria-oblit per a situar-se en la memòria-desafiament. Enguany es parlarà de les llibertats. En paraules de la comissió de programació:

“Vivim temps foscos. Les llibertats retrocedeixen davant d’un atac sense precedents. És per aquest motiu que dediquem el Cítric, el cicle de cultura lliure i popular, a les llibertats: llibertat de pensament, llibertat sexual, llibertat d’expressió i llibertat de moviment. Quatre sessions amb un mateix objectiu: fer de la cultura una trinxera.”

En un moment on el feixisme és capaç de presentar-se sense complexos és més important que mai la batalla per les idees. El camp simbòlic construeix el sentit d’allò que ens rodeja i és aquí on la cultura pren un paper protagonista. Des de la comunitat de l’Ateneu volen posicionar l’espai i el projecte a favor de la llibertat, una llibertat amb adjectius que l’ompli de sentit.

El dret de migrar, d’estimar lliurament o de pensar i expressar estaran representats a través de disciplines artístiques com el circ, la música i el teatre. Un cicle multidisciplinar per abordar la llibertat de forma complexa.

Des de l’Ateneu es vol fer dialogar cada espectacle amb espais de reflexió, multiplicant el contingut i expandint el debat en col·lectiu, sabent que la cultura no només succeeix a sobre d’un escenari. És per aquest motiu que s’han preparat diverses accions al voltant dels espectacles.

Per últim, per a què els diners no siguin una frontera per accedir a les programacions, s’ha posat un preu de 8€, amb un abonament per 4 programacions a 25€. Preus populars per el cicle de cultura popular.

Benvinguts al 5è Cítric.