#memòriahistòrica

La Sala Fènix programa aquest gener del 2020 tres espectacles molt diversos entre si, però emmarcats dins de la Memòria Històrica i la Guerra Civil Espanyola.

El primer d’ells: Ràdio Libertà, un espectacle que ve de Nàpols (Itàlia) amb el suport del Instituto Italiano de Cultura de Barcelona i la Associació Altraitalia, i explica la història d’una ràdio antifeixista que transmetía des de Barcelona.

A la setmana següent es programa Iaia, memòria històrica, de l’actriu catalana Alba Valldaura, un espectacle que ha recorregut mitja Catalunya i Espanya i narra la senzilla vida d’una dona aragonesa-catalana al llarg dels anys de la dictadura. Aquest treball és una investigació sobre la vida de l’àvia de l’actriu i està profundament carregat d’emocions i vivències reals i personals.

I finalment, per tancar gener i el cicle, Fuga, de la companyia catalana LA KLANDESTINA, un espectacle que ens parla de les terceres generacions i de com afecta el record de la Guerra als néts de les víctimes.

Tots aquests esdeveniments compten amb el suport del periodista Jordi Barra, recentment comissari de l’exposició “Víctimes (1936-1945)”, que s’ha pogut veure al llarg de diversos mesos en diferents punts de barcelona, destacant el MEMORIAL DEMOCRÀTIC de Catalunya.

Barra dirigirà, els divendres, col·loquis post-funció de cada un d’aquests espectacles.