La Maquiné

Joaquín Casanova i Elisa Ramos són artistes visuals. Després de llicenciar-se en Belles Arts i desenvolupar una àmplia trajectòria en el camp de les arts plàstiques i escèniques amb empreses professionals del sector, van decidir unirse l’any 2008 per fundar La Maquiné.
Des d’aleshores, junts han presentat una desena d’espectacles de gran qualitat que han consolidat la companyia com una de les productores més reconegudes d’arts escèniques i visuals per a la infància i la joventut, premiada en aquest àmbit amb nombrosos i destacats guardons en els darrers anys.

Ambdós artistes treballen tots els aspectes de les produccions que presenten i les seves obres destaquen especialment pel seu llenguatge plàstic,
gestual i musical particular, que fan servir com a motor principal per oferir-nos uns espectacles captivadors amb un estil propi i una mirada plenament contemporània.
Les seves creacions són obres poètiques i visuals que proporcionen a l’espectador de qualsevol edat una àmplia paleta d’emocions, des de l’humor fins a la tendresa, de la diversió més absoluta a la força commovedora del drama.
La Maquiné ha creat propostes per a entitats tan prestigioses com ara el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’Òpera del Teatre Reial de Madrid, el Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, el Patronat de l’Alhambra, la Societat Estatal d’Acció Cultural (SEAC), el Ministeri de Cultura, la Junta d’Andalusia, l’Institut Cervantes ola Fundació ”la Caixa”.
La companyia ha presentat les seves creacions als principals teatres i festivals d’Espanya i ha fet gires internacionals per França, els Països Baixos, el Marroc, Irlanda, Xile, Taiwan, Hong Kong, la Xina, Macau, Turquia, Portugal, Noruega i el Regne Unit.
L’any 2020 es van encarregar del guió i la direcció artística de la Gala dels Premis MAX de les Arts Escèniques, organitzada per la SGAE al Teatre
Cervantes de Màlaga.

Fotos i vídeos
Espectacles

La Maquiné