Cicle de creació escènica Despertalab 2019

La Sala Atrium programa les obres guanyadores de la cinquena edició del Cicle de creació escènica DespertaLab.

L’objectiu del cicle és donar suport a la creació teatral més activa i emergent de Catalunya i on es pretén donar sortida a propostes de vegades visionàries i sempre interessants de creadors que busquen generar noves formes escèniques i dramatúrgiques.

Amb el Cicle DespertaLAB es posen a l’abast dels artistes i companyies de l’espai i les condicions tècniques adequades a la seva entrada en les xarxes professionals de difusió i exhibició artística. Més enllà de donar els recursos per a la projecció d’un espectacle, des de la seva creació fins a la difusió, DespertaLAB ofereix una experiència formativa que els dels recursos i les habilitats necessàries per a futurs reptes professionals, incidint en el procés de creació i producció, la comunicació i l’exhibició. Es tracta, doncs, de potenciar la vida del projecte més enllà de la creació.

Destinataris:

El projecte s’adreça a creadors i col·lectius professionals o en vies de inserir-se en la professionalització, de fins a 35 anys. En el cas dels col·lectius i les companyies s’haurà d’establir un responsable del projecte. Tant el responsable com a mínim el 60% dels integrants han de situar-se per sota de l’edat límit. La beca s’adreça a artistes amb projectes originals i inèdits, i es valorarà especialment la innovació i solidesa del projecte. Les obres poden ser muntatges de textos clàssics o contemporanis, de nova dramatúrgia (originals o adaptacions) o de creació col·lectiva, i han de trobar-se en disposició de ser muntats i presentats públicament i específicament en les condicions de la Sala Atrium de Barcelona.

La Beca s’atorga juntament amb la Nau Ivanow