Barcelona Improvisa 2019

Del 2 al 5 de maig tindrà lloc el Festival internacional d’impro Barcelona Improvisa, que enguany celebra la seva segona edició. Aquesta vegada la programació compta amb 12 tallers i 12 espectacles en 4 jornades plenes de teatre improvisat.

Per a aquesta ocasió especial es comptarà amb Improvisual Project, una jove cia colombiana referent a llatinoamèrica, que ve amb el seu format Trilogia de l’Error, un espectacle mai abans vist a Europa i que farà la seva estrena al festival. El seu director, David Montcada, que ha recorregut festivals des de Würzburg fins a Tailàndia i més enllà, impartirà dos tallers per a aquells que vulguin aprendre sobre la dramatúrgia a la impro. A més, dos eminents improvisadors italians, Fabio Maccioni i Simone Tani, han acceptat el repte llançat per l’organització de dirigir cadascun un espectacle creat per a l’ocasió amb un elenc format pels artistes convidats. Podrem veure el resultat d’aquesta aventura les nits de divendres i diumenge.

No faltarà tampoc la presència nacional: des d’Alacant la cia. Improvivencia ens porta el seu espectacle ImproSeñoras, on 5 improvisadors/es improvisen vestits/ des de senyores. Riure assegurat. El duo argentí / balear format per Feña Ortalli i Diego Ingold ens portarà una altra estrena al festival, El Capricho del Rei. I una tercera estrena, aquest cop a càrrec de la cia. organitzadora The Modests, que presentarà Línies Paral·leles, un espectacle que tracta de les decisions i les seves múltiples possibilitats. Les companyies locals The Junguis i BIG també presentaran els seus espectacles al festival. Comptarem a més amb de la participació especial de Valeria Stillman, des de Buenos Aires, i Julián Bozzo, des de Madrid, que faran intervencions, aquest últim amb la seva especialitat, la Impro musical, és a dir, improvisar històries en cançó o cançons que expliquen històries.

El festival també serveix de plataforma per a les noves generacions d’improvisadors/es. Així, cada nit una escola diferent de la ciutat farà de telonera dels plats forts.

L’esdeveniment tindrà lloc íntegrament a La Lleialtat-Santsenca un espai amb unes magnífiques instal·lacions situat al barri de Sants i que fa una forta aposta de barri amb les seves iniciatives i programa. Els tallers es realitzaran al matí i a la tarda, i els espectacles començaran a les 20h.

La impro és una disciplina teatral en la qual els/des intèrprets pugen a l’escenari sense guió, com si es tracés d’un salt al buit. Mitjançant aptituds com l’escolta, el treball en equip i la capacitat interpretativa descobreixen al costat del públic la història a la que donaran vida. En la passada edició el festival ja va aconseguir reunir més de 300 assistents demostrant que la improvisació a Barcelona està en auge.

L’esdeveniment està organitzat per la cia. The Modestos, l’Espai Piluso i l’Escola d’Impro de Barcelona.

Per a més informació, reserves i inscripcions es pot consultar la pàgina web: www.bcnimprovisa.com