L’esperança resideix en els somnis

Bollywood, Bombay, Barcelona

Bollywood, Bombay, Barcelona
22/11/2018

 

Buf!!!, molt de jiji, jaja, però Déu n’hi do tot el que hi ha al darrera d’aquesta “comèdia”

La Cia. Dúo Fàcil i Líquido Teatro ens proposen un espectacle estèticament meravellós, ple de color, llum i moviment. Un viatge emocional i cultural, amb un missatge molt clar: el drama de la immigració.

“Bollywood, Bombay, Barcelona”  ens mostra la part més humana, i la més inhumana de la societat, el xoc entre cultures, la supervivència i la integració. És un retrat de la societat, de la intolerància d’aquells que en el seu dia van ser acollits. És la falta d’informació i la incomunicació. És la lluita d’aquell que no té res. És la gent que persegueix un somni. És el racisme.

“Bollywood, Bombay, Barcelona”  sorgeix a partir d’improvisacions i l’experiència personal  d’un noi indi, en Palwinder, un amic en comú de Juanjo Cuesta i Marc Rosich.

Aquest meravellós espectacle neix a partir de les històries que explicava en Palwinder (moltes d’elles vivències personals), més una part de ficció.

Els protagonistes d’aquesta tragicomèdia són en Rajú, Vikram i Karan. Mitjançant aquests tres personatges coneixerem els problemes culturals, econòmics, laborals i psicològics que pateixen com a immigrants, i també descobrirem la riquesa cultural del seu país, com els balls, els seus ídols i la seva religió.

Vaig riure molt, però vaig sortir amb el cor encongit.

Només em resta que felicitats a Francesc Marginet, Marc Tarrida i Abel Reis per la feina ben feta, i a Palwinder per haver compartit amb tots nosaltres part de la seva experiència.

Marc Rosich i Juanjo Cuesta, vaig llegir que, us feia una mica de respecte barrejar la comèdia amb un assumpte social tan sensible com és el fenomen migratori. Dons deixeu-me que us feliciti, perquè la sensibilitat i el respecte hi són.

 

“Algunes persones miren el món i diuen: Per què? Altres miren al món i diuen: Per què no?”

J.B. Shaw

← Tornar a Bollywood, Bombay, Barcelona

Enllaç copiat!