Israel Solà: «El que volem explicar amb ‘Fairfly’ és la lletra petita de l’emprenedoria»

Redacció

Fairfly, l’espectacle multipremiat de La Calòrica, arriba a La Villarroel. A partir del 17 de maig, es podrà veure aquesta comèdia sobre l’emprenedoria que, després de l’èxit aconseguit al Teatre Tantarantana durant la temporada anterior, ha estat guardonada amb dos premis Butaca 2017 (millor espectacle de petit format i millor text) i un premi de la Crítica 2017 (millor espectacle de petit format). El muntatge també és finalista als premis Max 2018 en les categories de millor autoria i millor espectacle revelació.

L’obra, escrita per Joan Yago i dirigida per Israel Solà, parla de la bombolla de les empreses emergents i la cultura emprenedora o, en paraules del seu director, “de la lletra petita de l’emprenedoria. Segons ens diuen, tant persones de grans empreses com d’empreses petites han viscut situacions similars”. En aquest sentit, afegeix Yago, “tothom s’identifica amb la història perquè qui no ha volgut, alguna vegada, muntar una empresa, ha muntat una banda de música o un grup de teatre”.

Aquest és el vuitè espectacle de la companyia que sempre està interessada en assolir nous reptes. “En aquest cas, es tractava de fer una obra sencera amb uns personatges tota l’estona asseguts al voltant d’una taula”, apunta Solà, “a més, l’estrena a La Villarroel suposa per nosaltres un salt al gran format i estem molt orgullosos d’haver-ho fet amb aquest projecte”.

Fairfly explica la història de quatre amics -interpretats per Queralt Casasayas, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher i Vanessa Segura– que, després que l’empresa on treballen plantegi un ERO que afecta la totalitat de la seva plantilla, decideixen provar sort com a empresaris i crear unes farinetes molt especials.

L’espectacle busca una naturalitat especial en les interpretacions que, segons Solà, pot semblar proper al cinema “per l’espontaneitat i proximitat dels actors però, en realitat, és una aparença que aconseguim amb un treball precís, laboriós i, efectivament, teatral de les interpretacions”.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Queralt Riera, una veu feminista i postdramàtica

Queralt Riera, una veu feminista i postdramàtica

Les arts escèniques contemporànies obren la mirada i l’escolta cap a les dones. No som conscients de com l’home ha dominat el sector. No només en l’àmbit professional, sinó sobretot […]

Comentaris
  • Daniel

    Buena obra. Entretenida

    Respondre
    20/05/2018
Enllaç copiat!