Els Pirates Teatre celebren 20 anys amb la comèdia ‘La setena porta’ de Joan Brossa

Redacció

Els Pirates Teatre celebren 20 anys com a companyia amb La setena porta, un espectacle creat a partir de textos de Joan Brossa que es pot veure al Centre de les Arts Lliures de Barcelona.

Laura Aubert actriu i dramaturga de ‘La setena porta’

La setena porta, amb dramatúrgia de Laura Aubert i direcció d’Adrià Aubert, és una comèdia absurda i surrealista que vol apropar l’autor al públic a través d’una esbojarrada trama que ens fa reflexionar sobre la lluita de classes i reivindica Brossa com el poeta de la revolta. Per fer-ho, Laura Aubert, ha ubicat els textos del dramaturg i poeta a un espai molt identificable, una oficina o despatx, on durant un sol dia hi passen tot tipus de personatges que faran endinsar a l’espectador en les diferents classes socials, privilegis i jerarquies econòmiques i de coneixement que es donen en entorns laborals.

L’obra qüestiona, en un moment tan inestable com l’actual, les estructures i els valors que hem anat creant com a societat i explora la dualitat entre els conceptes de revolta i revolució que ens planteja Joan Brossa a la seva obra: “Volíem fugir del format de recital poètic de Brossa, i per això vam crear una nova dramatúrgia a partir de poesia i fragments seleccionats de textos teatrals que formen una sola història. I per fer-ho, ens hem allunyat dels textos més coneguts, dels poemes més emblemàtics, per tal de construir la història d’unes persones que viuen atrapades dins d’una quotidianitat insuportable marcada pels abusos del capitalisme i el patriarcat”, explica Adrià Aubert, director de l’espectacle.

Laura Aubert, Cesc Marginet, Cinta Moreno i Manar Taljo, protagonistes d’aquests espectacle, intentaran donar resposta a aquestes preguntes des de l’humor, l’striptease, la música i la poesia escènica.

Els Pirates Teatre i Joan Brossa

Els Pirates Teatre van descobrir Joan Brossa de ben joves i per atzar, i ràpidament es van adonar que la seva manera de fer teatre connectava amb el llenguatge del dramaturg, poeta i artista català. Al llarg de la seva trajectòria com a companyia han portat a escena diferents peces inspirades en l’obra de Brossa com Teatre de Carrer (2005), El darrer Triangle (2010) o El gran Fracaroli (2018).

Foto commemorativa dels 20 anys d’Els Pirates Teatre

20 anys d’Els Pirates Teatre

La companyia, gestora des del 2013 de la sala El Maldà, celebra 20 anys d’amistat i amor pel teatre. Va néixer el novembre del 2001 amb la representació del musical Els pirates, de Gilbert i Sullivan. Humor, música, fregolisme i joc escènic són les seves cartes de presentació, que hem vist en èxits com El darrer triangle, la trilogia El balneari i Ronda naval sota boira. Per celebrar-ho estrenen dues noves produccions, La setena porta i Els secundaris, i porten de gira Boira a les orelles, La mascarada i el retorn d’El somni d’una nit d’estiu

Més informació, imatges i entrades a:

Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!