MUSICAL

El musical ‘La historia interminable’ arribarà a Barcelona al novembre

Després de la seva estrena absoluta a Madrid, el musical farà temporada al Teatre Apolo

Irene Herrero Miguel

“Neverending storyyyyy aaah, aaaaah, aaaaah” segur que al llegir el titular a sonat aquesta cançó al teu cap. És inevitable. La cançó composta per Giorgio Moroder i interpretada pel cantant Limahl va ser el tema principal de la pel·lícula alemanya que va marcar més d’una generació. L’any 1984 la història de Bastian i Atreyu basada en el mític llibre de Michael Ende, un dels millors llibres de fantasia de la història, feia el salt a la gran pantalla i ara, uns quants anys després, la història torna a saltar de les pàgines per a viatjar als escenaris en forma de musical.

La historia interminable arribarà al Teatre Apolo de Barcelona després del seu exitós pas per la cartellera de Madrid, on s’ha estrenat per primera vegada en forma de musical, de la mà Dario Regattieri i la productora Beon Entertainment, i comptarà amb la música i lletra de Iván Macías i Félix Amador. I… bones notícies!, aquest temazo que encara no et pots treure del cap formarà part també del musical al costat de 15 cançons més.

El musical explica la història d’una emperadriu que està malalta i el seu regne, Fantasia, corre un greu perill, que només es resoldrà si Atreyu i Bastian “llegeixen amb passió un llibre màgic”. Junts emprendran un viatge a través de terres de dracs, gegants, monstres i màgia que no té tornada enrere i, a mesura que es endinsa al regne Fantasia, Bastian haurà de “resoldre també els misteris del seu propi cor”.

L’espectacle serà una superproducció amb una posada en escena “insòlita”, ja que és el únic que utilitza l’animatrònica per dotar de realisme criatures com Fújur, el mític drac blanc, construït amb 50 metres de roba de peluix fabricada especialment per a l’ocasió.  La proposta promet traslladar, en els seus 150 minuts duració, a l’espectador a un món de fantasia de la mà de personatges memorables interpretats per un elenc format per més de 35 persones.

Per a Dario Regattieri aquest espectacle suposa “una aposta decidida pels musicals propis creats pel talent espanyol”, explica el productor: “Aquest musical demostra que es poden fer grans produccions aquí, sense necessitat de portar franquícies”. “La historia interminable és una història màgica que va marcar diverses generacions i que ara cobrarà vida al teatre amb una posada en escena mai vista”, comenta: “No només serà un musical, serà una experiència inoblidable”.

El seu compositor Iván Macias assegura que “amb La historia interminable volarem, somiarem, és una història d’esperança, on descobrirem que no hi ha límits per a la fantasia”, i afegeix: “Des del principi la música està pensada perquè fem un viatge al mes profund de la nostra ànima”.

Un clàssic de la literatura juvenil

La historia interminable és una novel·la infantil de l’escriptor alemany Michael Ende publicada per primera vegada en alemany en 1979. Va ser un veritable èxit. i s’ha traduït a més de 36 idiomes i portat al cinema en diverses adaptacions cinematogràfiques.

Es tracta d’una novel·la que tot i haver estat definida com «un nou clàssic de la literatura juvenil», sempre va ser defensada pel seu autor com una novel·la que s’estén més enllà de la mera narració per convertir-se en una crítica. Per exemple, Ende va defensar que la novel·la expressa el desig de trobar la realitat que ens envolta a través de recórrer el camí invers, és a dir, la part interna de cadascú que resideix en la seva imaginació.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Irene Herrero Miguel
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!