CIRQUE DU SOLEIL

El Cirque du Soleil portarà el mític espectacle ‘Alegría’ a Barcelona

L'aclamat espectacle es podrà veure el febrer del 2024 a L'Hospitalet de Llobregat i servirà per commemorar els 25 anys de la companyia canadenca a Espanya

Rubén Garcia Espelta

L’abril del 1998 el Cirque du Soleil, una companyia de circ de Quebec creada l’any 1984, va arribar per primer cop a Barcelona, ho va fer amb un espectacle anomenat Alegría i en una gran carpa blanca instal·lada al costat del Complex Esportiu Municipal de la Mar Bella.

L’espectacle va emocionar al públic i d’ençà quasi cada any la companyia no ha deixat de visitar la capital catalana en espais com el Palau Sant Jordi o en format carpa, primer, a l’antiga Plataforma Marina del Fòrum i, ara, al Districte Cultural de L’Hospitalet de Llobregat just al darrere de l’Hospital de Bellvitge. Han passat 25 anys des del seu primer aterratge a la Penínsul·la on han presenat 17 muntatges en 22 ciutats diferents i albergant a 9 milions i mig d’espectadors.

Un espectacle icònic que torna renovat

Per celebrar aquesta data tan especial Cirque du Soleil recuperarà Alegría, el mític muntatge que va enamorar al públic i els va donar un gran reconeixement a escala mundial. Ho farà amb una nova versió renovada i adaptada als nous públics amb nous arranjaments musicals però mantenint la màgia de l’espectacle original. La companyia ha anunciat una gran gira per l’Estat Espanyol que començarà a Madrid el proper mes de novembre i que farà parada a partir del 10 de febrer del 2024 a L’Hospitalet de Llobregat. La gira inclòurà també altres ciutat que encara no s’han donat a conèixer.

Dirigit per Franco Dragone i amb direcció artística de Gilles Ste-Croix, Alegría és en paraules dels seus creadors un espectacle que proposa “una introspecció operística de la lluita pel poder i l’energia vigoritzant de la joventut”. El tema principal d’Alegría és el mal ús que se li dona al poder, ja sigui pels reis, els tirans o els mateixos dictadors, però també tracta sobre l’esperança i la perseverança.

Estrenat per primera vegada el 1994, Alegría s’ha convertit en un dels espectacles més populars del Cirque du Soleil, amb 14 milions d’espectadors a 255 ciutats de 40 països en més de 19 anys de gira. La seva banda sonora, creada per René Dupéré, va ser nominada als Grammy per la seva icònica cançó homònima i, avui en dia, continua sent l’àlbum de la companyia més venut i reproduït. L’any 2007 Alegría va finalitzar la seva gira europea a Gijón, però l’any 2011 l’espectacle va iniciar una nova gira per nou estadis i a finals del 2012 va recalar al Palau Sant Jordi. El 2019, coincidint amb la celebració del seu 25è aniversari, Alegría es va tornar a estrenar a Montreal sota el nom Alegría: In a new light, amb una posada en escena renovada i revitalitzada per un elenc de 53 acròbates, pallassos, músics i cantants.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!