ESTIU RUMBERO AL TÍVOLI

¡Chakapum!, el musical rumbero d’El Terrat arriba al Tívoli

Ruben Garcia

El Terrat, la productora fundada per Andreu Buenafuente, estrena la seva nova aposta escènica: un musical rumbero. ¡Chakapum!, que és com s’anomena la proposta, fusiona rumba i rock “per celebrar l’alegria de viure”, tal com diuen els seus creadors. L’obra farà 10 úniques funcions al Teatre Tívoli de Barcelona, però farà l’agost a Madrid on s’hi estarà fins al 4 de setembre.

¡Chakapum! està protagonitzada pel músic i actor Litus, el cantant de la banda televisiva Late Motiv durant set temporades. El músic i la seva banda de rock, amb la companyia d’un repartiment format per set ballarins i actors destacats del teatre musical com Mariona Castillo i Toni Viñals, proposa un viatge a través de la memòria i el temps on combina la seva història personal amb la història i evolució de la rumba catalana. “Tinc un record màgic de les sobretaules dels meus pares quan jo era un nen”, explica el músic: “Entre vi, carajillos, copes de cava i els jocs dels nens, el meu pare treia la seva vella guitarra espanyola i es posava a cantar a la taula decidint el repertori sobre la marxa i tirant de nostàlgia”.

L’equip artístic del musical, al Tívoli. Imatge: Marti E. Berenguer

L’obra està escrita per Joan Grau, guionista històric del Terrat, dirigida per Xènia Reguant i compta amb direcció musical de Pablo Novoa que reinterpreta amb la banda Late Motiv èxits de Peret, Gato Pérez o Los Amaya, entre molts altres. “A ¡Chakapum!, coneixerem els grans fundadors del gènere, desgranarem tot el que compon la rumba catalana, tot el que compon al Litus que és, en definitiva, tot allò que ens compon com a persones”, explica Xènia Reguant: “Passarem per Cuba, Terrassa, Tossa de Mar i serem il·luminats per un Peret en plena transició divina”.

Més informació, imatges i entrades a:

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari