11 propostes per veure als Teatres de Proximitat de Barcelona

Ruben Garcia

La xarxa de Teatres de Proximitat ‘On el teatre batega’ neix l’any 2020 en plena pandèmia per cobrir la necessitats, problemes i inquietuds comunes que comparteixen 11 sales d’exhibició i creació teatral de la ciutat. Es tracta d’un grup teatres, en poc més de cent localitats, que tenen en comú la proximitat amb l’escenari i els actors, una manera de ser i de treballar molt similar i la singularitat dels muntatges que s’hi representen.

Us proposem un repàs per les 11 propostes més destacades que veuràs aquest mes a les sales a les sales de proximitat de la ciutat, allà On el teatre batega:

Antic Teatre

Concrete Matter ens parla de la realització i de la projecció a través de la relació materno-filial i, com és habitual en Los Detectives, es posa el focus en referents i cossos femenins; en aquest cas, els seus, però també els de les seves mares, amb les quals comparteixen escenari.

Teatre Eòlia

Mar Monegal, autora de Ramon(Premi de la Crítica al Millor Text 2019) ara presenta Monopoli (Text guanyador del X Combat de Dramatúrgia de Temporada Alta 2020). Una nova comèdia dramàtica que forma part del tríptic sobre la generació perduda.

El Maldà

Els Pirates Teatres, gestors de la sala, intenten transmetre la seva essència en la programació de la sala. Durant aquesta segona meitat de la temporada destaquen propostes com Amor³, Shakespeare al cap, una obra que reflexiona sobre diferents tipus de maneres d’entrendre l’amor.

Sala Versus Glòries

La seva línia de programació per aquest temporada es basa en dos eixos: teatre i dansa de proximitat. En aquesta direcció destaquen produccions com Nua, una obra de Marta Aran que parla sobre els trastorns alimentaris i els estereotips.

Sala Flyhard

La seva aposta: teatre català contemporàni. La sala de Sants donarà veu a autors com Lara Diéz Quintanilla amb Sensespai, una reflexió sobre les malalties mentals.

Teatre Akadèmia

Un del plats fort del teatre serà la presència de Isabella Rossellini, l’artista retrà homenatge a la fundadora del projecte Elsa Peretti amb Le sourire de Darwin. A més també s’hi pot veure Els nostres fills de Lucy Kirkwook que qüestiona el futur que deixem a les noves generacions.

Teatre Tantarantana

El Tantararana aposta per obres de text que reflexen els principals problemes i realitats socials. A la programació veureu creacions com El último adiós és una obra d’autoficció, basada en els “adeus” pendents de l’autora i directora, Denise Duncan, i de l’actriu, Catalina Calvo.

Sala Fènix

La sala del Raval dona veu a petites grans minories i basa els eixos de la seva programació en temes com la memòria històrica, el feminisme, l’antiracisme o la crítica social. Destaquen també peces com Tu i jo de Roger Simeon, que reflexiona sobre la vida en parella; o Índia, un espectacle de teatre i dansa contemporània i que parla sobre les identats dicidents.

Sala Àtrium

La seva programació s’articula al voltant del teatre d’autor amb temes socials. En aquest final de temporada destaquen peces com Lacrimosa, una creació de Barbara Mestanza i Francesc Cuéllar sobre l’èxit i el fracàs. Una de les grans apostes serà Érem tres germanes de José Sanchis Sinisterra.

La Badabadoc

La sala de teatre contemporàni català amb fort vincle amb llatinoamerica, aposta per: Climate Fighters, una obra que parla de l’actual crisi global del Canvi Climàtic com a temàtica de fons i la necessitat d’una mobilització imminent.

La Gleva Teatre

Aquest espai dedicat a que artistes joves i consolidats puguin anar-hi a crear i a mostrar aquell espectacle que fa temps que els ronda pel cap i no han tingut l’oportunitat de fer. Aquest mes aposten per propostes com: Chipko és un viatge lluminós que travessa la foscor i ens torna l’esperança a través d’un recull de textos de diferents autores i autors amb dramaturgia de Daniela Feixas i Anna Guell.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari