Oi Néoi (Els nous)
28/07/2019
Esperançador quadre abstracte sobre els valors de la comunitat

A partir de la més honesta senzillesa i generositat, Constanza Brnčić i Albert Tola ens donen veu com a comunitat a través d’un grup intergeneracional de veïns del Raval.
Oi Néoi (Els nous) és un quadre abstracte sobre els valors de la comunitat, el concepte de pertànyer a un lloc i la riquesa que suposa viure en la diversitat cultural.
Entre la performance, la dansa contemporània i el teatre, Constanza Brnčić posa moviment a les paraules d’en Tola. Un grup homogèniament heterogeni omple de vida l’escenari del CCCB i ens fa sentir que només junts, i sense rivalitzar-nos, estimant-nos tal com som, aleshores podem ser una societat unida.

Què vol dir ser nou a un lloc? L’espectacle investiga, a partir d’experiències reals, el que comporta ser “el nou” dins d’un col·lectiu, i com és el procés d’integració social en una nova societat que lluita entre l’acolliment i el rebuig.
El que més m’ha impactat del muntatge és veure l’espectacularitat que suposa veure un gran grup de gent duent a terme, units, una mateixa cosa. (Aparentment) caòtiques coreografies on tothom s’expressa alhora i a la seva manera, això és espectacular. Un missatge humanament esperançador sobre l’empàtica capacitat d’integració de la societat.

Els textos d’Albert Tola interpel·len directament a l’espectador. Aquest missatge tan directe i clar, però revestit amb una gran bellesa i veritat artística a l’hora de compartir-lo, fa que el públic no tingui escapatòria a l’hora de qüestionar-se a ells mateixos sobre el debat que es presenta dalt l’escenari.
La posada en escena és aparentment freda i sòbria, però contrastant-ho amb l’acolorit vestuari, i la força dels intèrprets, on joves, adults i ancians l’omplen generosament de vida.

Oi Néoi (Els nous) és una reconciliació pacífica que cohesiona els vells i els nous, una altra oportunitat que ens ensenya tots els beneficis de trencar els prejudicis socials, per escoltar la riquesa de la diferència i entendre que tothom té moltes coses a ensenyar.

Tot el que necessites per anar al teatre

Oi Néoi (Els nous)

Oi Néoi (Els nous)

A Oi Néoi (Els nous) un grup de joves del Raval entre els quals hi ha catalans, immigrants arribats de fa poc i fills d’immigrants amb un grau alt d’integració es plantejen si existeix la identitat cultural o és un invent.

Ja fa vuit anys que el Teatre Tantarantana impulsa el projecte PI(È)CE, que acosta els escenaris als nois i noies del Raval, tot creant un espectacle a l’any a través de processos d’escolta. D’aquesta manera, el projecte ha acompanyat viatges personals de desenes d’adolescents i ha despertat no poques vocacions artístiques. Com a continuació natural d’aquesta experiència, ara proposem un espectacle amb un grup reduït de joves, triats entre els moltíssims que ens han acompanyat en els darrers anys, i que, mitjançant la paraula i el moviment, fan palesa la realitat dels nostres barris. Els dirigeix la coreògrafa Constanza Brnčić que ha treballat des de l’inici del projecte conjuntament amb el dramaturg Albert Tola. Ells construeixen una proposta escènica partint de les experiències personals d’uns nois i noies que viuen la realitat d’una ciutat on es fan servir dues llengües de manera habitual mentre, a casa, se’n parla una tercera… Aquests joves intèrprets, que, en molts casos, estan a punt d’incorporar-se activament en la societat, expressen davant nostre com es viu entre cultures diverses i responen a la pregunta de si creuen o no en l’existència d’una identitat cultural.

Una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona i Tantarantana, ATIC (Associació Teatral d’Innovació i Complicitats).

Amb la col·laboració del CCCB.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
Carme Tierz: “Els joves no volen ser espectadors passius, volen viure experiències i sentir-se integrats en escena”

Carme Tierz: “Els joves no volen ser espectadors passius, volen viure experiències i sentir-se integrats en escena”

31 Octubre 2019

RBLS Festival Teatre Jove celebra del 4 al 9 de novembre la seva 3a edició amb la voluntat de seguir acostant les arts escèniques a joves i adolescents de 13 […]

GREC 2019: Joves, curiosos i amb ganes de descobrir

GREC 2019: Joves, curiosos i amb ganes de descobrir

26 Juny 2019

Novaveu som un grup de prescripció nascut el 2016 a l’empara de l’associació de crítics Recomana. Som una comunitat de persones joves, inquietes, apassionades per les arts escèniques i a […]

Especial Festival Grec 2019, descarrega't la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega't la revista de TB

17 Juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]

Uneix-te a TB
Cal ser usuari de Teatre Barcelona
Uneix-te, és gratuït! Ja som més de 80.000

Ja estàs registrat?

He oblidat la contrasenya

Crear usuari

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.