Tot el que necessites per anar al teatre

Mirta en espera: Un plaer conèixer-te, Mirta!

Mirta en espera
14/04/2019

Quantes vegades hem esperat als somnis? Quantes vegades hem tingut la ingenuïtat d’idealitzar-los? Quantes vegades hem tingut esperança en desitjos impossibles?
És això el que li passa a la Mirta. Ella vol ser actriu, guanyar un Oscar i tenir èxit, enamorar-se… Ha quedat amb en Ramon, un representant que descobrirà el seu talent com a actriu i la llançarà a la fama. Però fins que passi tot això, de moment, el temps passa.
Aquesta premissa és només una excusa per conèixer a la Mirta i tota la vida que porta darrere.

La responsabilitat d’aquest repte cau sobre l’Ángela F. Palacios, actriu, directora i dramaturga de l’espectacle. S’ha de saber molt per autodirigir-se, si més no, tenir les idees molt clares. I és que això es nota, Mirta en espera és una fletxa que arriba al centre de la diana, i per aconseguir-ho: cal tenir molt clar el recorregut i allò que es vol transmetre.
Mirta en espera és un monòleg, que beu del clown i del musical, i que usa la vis còmica per entendrir a l’espectador.
Un monòleg rodó que es passa d’una volada i que no deixa indiferent a ningú.

Humil, positiva i amb ganes de viure: així és la Mirta. Ángela F. Palacios ens deixa bocabadats amb la seva espectacular interpretació sobre una dona que es despullarà i ens mostrarà tot el seu món interior.
Ja tenia un molt bon record de l’Ángela des de Solo creo en el fuego, però és que ara ens ha enlluernat amb la seva capacitat interpretativa i la seva vessant més còmica en un espectacle que ens ha fet riure moltíssim. M’he reafirmat en el descobriment d’una gran actriu, el que fa seguda en aquell banc és dificilíssim i arriba a crear un personatge que resulta summament empàtic i esperançador.

La posada en escena és tan senzilla i delicada que resulta poètica. Un món tricolor, un banc blau, un vestit groc, una bossa rosa i una dona: la Mirta.

El text és una delícia, un relat divertidíssim que ens mostra l’striptease emocional de la Mirta. I la suma de tots aquests factors donen com a resultat un dels monòlegs més rodons que hem vist mai.

Mirta en espera és una joia, una sorpresa, un bombonet de personatge que arriba als racons més íntims del cors dels espectadors, que sacseja per dins i emociona… Perquè en el fons: tots portem una Mirta dins…

← Tornar a Mirta en espera