El pequeño poni → Sala FlyHard

11/07/2019

Deixeu córrer als ponis!

Infància no és sinònim d’innocència. Sovint els nens poden arribar a ser molt cruels entre ells mateixos, i és a partir d’aquesta premissa de la qual parteix en Paco Bezerra per escriure aquest fabulós text que escenifica un cas d’assetjament escolar com la lluita de cedir a ser com som per poder ser acceptats en un grup.

El pequeño poni és la història d’en Luismi, un nen que sofreix assetjament escolar per portar una motxilla amb els personatges de la sèrie My Little Pony. Aquest fet (basat en una història real), que pot arribar a semblar insignificant, sembla ser una cosa més que considerable, segons els criteris dels assetjadors, per apartar a un nen de tot el grup.
El text escenifica les converses entre el pare i la mare, els quals presenten decisions oposades, i com aquestes decisions tenen conseqüències directes en el mateix fill.

La Glòria Sirvent i en Sergio Matamala són la veu d’un dels millors textos de la temporada, pel meu gust. Dos personatges units emocionalment però separats en opinions que salten a la vista quan tot explota i queda al descobert. Els dos actors, penso, que no estaven a l’alçada interpretativament de la gravetat de la situació. No sé si és decisió de direcció però penso que tot estava massa calmat pel que s’estava explicant.

La posada en escena, neta i senzilla, és un pis que podria ser el de qualsevol de nosaltres, perquè sovint pensem que el bullying és una cosa que està allà però és llunyana, i no és cert. Gràcies a la proximitat amb l’escenari de la Sala Flyhard, ens podem sentir com un personatge més dins d’aquest ring i mirar-nos les cares entre nosaltres reaccionant a les decisions dels dos actors.

El pequeño poni és una obra de denúncia a la nefasta educació en valors en algunes escoles, a l’assetjament escolar, a la repressió cap a aquell qui és “diferent” i proposa una reflexió sobre quina és la solució correcta i indirectament ens involucra perquè ens qüestionem com actuariem nosaltres.
Paco Bezerra ens proposa un debat amb final punyent, per deixar-te clavat a la cadira i donar-nos la lliçó de que tothom sigui com vulgui ser, amb una motxilla de My Little Pony, del Batman o de qui li doni la gana!


Tot el que necessites per anar al teatre

A partir de 12,00€

Comprar Entrades

El pequeño poni

El pequeño poni

El pequeño poni de Paco Bezerra parla de l’assetjament escolar i de com tots plegats, com a societat, l’enfrontem: sotmetent-nos a allò que els altres consideren normal per no patir rebuig o defensant la diferència.

L’obra, basada en diversos casos reals, acaba sent un al·legat en favor de la llibertat, un proclama que ens recorda que “nosaltres” no significa nosaltres els iguals, sinó nosaltres els diferents: nos-altres, jo i els altres.

Sinopsi

En Luismi té deu anys i gairebé sempre va a l’escola amb la seva motxilla de My little pony. Diu que és un talismà per a ell, que li porta sort i que el protegeix, però, un dia, el director de l’escola li prohibeix l’entrada al centre si continua portant aquella motxilla.

Col·loqui postfunció dimarts 16 de juliol

Col·loqui postfunció organitzat juntament amb el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC) en què participaran:
 • Jaume Descarrega, vocal del COPC, com a moderador
 • Teresa Terrades, coordinadora pedagògica de l’institut intermunicipal del Penedès, especialitzada en la gestió relacional i la convivència
 • Un col.legiat especialista en l’àmbit de psicologia clínica (pendent de confirmar)

Properes actuacions Veure totes les funcions (Calendari)

Fotos

El pequeño poniEl pequeño poniEl pequeño poniEl pequeño poni

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  12345

  Es una delicia cada vez que voy a la Sala Flyhard y me encuentro con una pequeña gran obra de teatro. Este ha sido el caso!
  La obra va sobre acoso escolar.
  La obra va sobre Luismi. Un niño de 10 años que siempre va a la escuela con su mochila de “Pequeño poni”. Los niños se meten con él, los profesores lo permiten. Y el director le prohíbe que vuelva a la escuela con esa cartera.
  Como reaccionarán los padres? Defenderán la libertad y el derecho a ser él mismo de su hijo? O cogerán la vía fácil y prohibirán a su hijo ir con la cartera que él quiera??

  Obra dura y que nos ha dejado pegado a la butaca. Los actores magníficos. Cuando empatizas con uno de los progenitores por sus ideas y al otro lo odias por cómo piensa es reflejo de que los actores lo hacen muy bien. Bravo por ellos!

  09/07/2019

Articles relacionats

El pequeño Poni de Paco Bezerra

El pequeño Poni de Paco Bezerra

27 Juny 2019

La Sala Flyhard culmina el curs teatral amb la posada en escena del text d’un autor convidat: Paco Bezerra. Amb 40 anys i escaig, porta un Premi Nacional de literatura […]

Llegir més...