Bollywood, Bombay, Barcelona

22/11/2018

L’esperança resideix en els somnis

 

Buf!!!, molt de jiji, jaja, però Déu n’hi do tot el que hi ha al darrera d’aquesta “comèdia”

La Cia. Dúo Fàcil i Líquido Teatro ens proposen un espectacle estèticament meravellós, ple de color, llum i moviment. Un viatge emocional i cultural, amb un missatge molt clar: el drama de la immigració.

“Bollywood, Bombay, Barcelona”  ens mostra la part més humana, i la més inhumana de la societat, el xoc entre cultures, la supervivència i la integració. És un retrat de la societat, de la intolerància d’aquells que en el seu dia van ser acollits. És la falta d’informació i la incomunicació. És la lluita d’aquell que no té res. És la gent que persegueix un somni. És el racisme.

“Bollywood, Bombay, Barcelona”  sorgeix a partir d’improvisacions i l’experiència personal  d’un noi indi, en Palwinder, un amic en comú de Juanjo Cuesta i Marc Rosich.

Aquest meravellós espectacle neix a partir de les històries que explicava en Palwinder (moltes d’elles vivències personals), més una part de ficció.

Els protagonistes d’aquesta tragicomèdia són en Rajú, Vikram i Karan. Mitjançant aquests tres personatges coneixerem els problemes culturals, econòmics, laborals i psicològics que pateixen com a immigrants, i també descobrirem la riquesa cultural del seu país, com els balls, els seus ídols i la seva religió.

Vaig riure molt, però vaig sortir amb el cor encongit.

Només em resta que felicitats a Francesc Marginet, Marc Tarrida i Abel Reis per la feina ben feta, i a Palwinder per haver compartit amb tots nosaltres part de la seva experiència.

Marc Rosich i Juanjo Cuesta, vaig llegir que, us feia una mica de respecte barrejar la comèdia amb un assumpte social tan sensible com és el fenomen migratori. Dons deixeu-me que us feliciti, perquè la sensibilitat i el respecte hi són.

 

“Algunes persones miren el món i diuen: Per què? Altres miren al món i diuen: Per què no?”

J.B. Shaw


Tot el que necessites per anar al teatre

Bollywood, Bombay, Barcelona

Bollywood, Bombay, Barcelona

Inspirats en el més pur estil de Bollywood i amb tota l’èpica que comporta, la companyia Dúo Fàcil i Líquido Teatro han volgut aproximar-nos al drama de l’emigració, des de una mirada càlida i amable. A Bollywood, Bombay, Barcelona s’utilitza l’humor i la tragicomèdia per posar en escena la decepció que comporta despertar del somni migratori, quan les il•lusions no es corresponen amb la realitat.

Una combinació de músiques, balls i colors que ens regalen tant l’estil cinematogràfic, com aquest exòtic país ple de sensacions estètiques que és l’India.

Sinopsi

Tres emigrants vinguts de Bombay arriben a Barcelona en busca d’una vida millor enfrontant-se a totes les peripècies que suposa aquest xoc cultural. Des del seu petit pis recordaran tot allò que han viscut anteriorment al seu país, amb un toc de nostàlgia.

Video

Fotos

Bollywood, Bombay, BarcelonaBollywood, Bombay, BarcelonaBollywood, Bombay, Barcelona

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • Paula

  Increible,preciosa y perfecta. He tenido la suerte de compartir una parte de lo q cuenta la historia de cerca,y me parece de lo mas acertado. Ok,por la compañia,la historia y sus realizadores

  01/12/2018
 • Lola
  12345

  Imprescindible!! Una comefia que et farà passar per totes les emocions… Riuras a més no poder i ploraràs de tristesa. No surts indiferent. Actuació implecable dels actors i una passada d’escenografia.

  01/12/2018
 • cristina martinez puig
  12345

  Muy buenos actores, tienen la facilidad de llevarte en un momento de la risa a la ternura y la compasion, cosa que no es facil. Seria una obra para mi, de obligada vision para muchas personas. Solo puedo que felicitarlos.

  23/11/2018

Articles relacionats