Tot el que necessites per anar al teatre

Mal Pelo: On Goldberg Variations / Variations: Experimentant amb Bach

Mal Pelo: On Goldberg Variations / Variations
19/04/2019

La segona aposta del TNC per la Quinzena Metropolitana és On Goldberg Variations/Variations, un espectacle de la companyia Mal Pelo (dirigida pels ballarins Pep Ramis i Maria Muñoz) que pretén oferir una altra lectura a l’obra del músic J. S. Bach. L’espectacle és la primera proposta escènica del Bach Project, un projecte multifocal al voltant de la música del compositor alemany.
Set ballarins experimenten en l’obra de Bach, desmembren les partitures i converteixen en contemporani el que és clàssic. A través de la música, el moviment, la paraula, l’espai sonor, l’audiovisual i l’espai escènic, Mal Pelo proposa una reconstrucció molt personal de l’obra d’un dels compositors més reconeguts de la història de la música (premissa que semblava interessant).

La poètica del moviment de tots els ballarins i ballarines és inqüestionable, així com ho són la precisió i delicadesa.
Durant l’espectacle es llegeixen textos d’autors com John Berger o Juan Gelman, llàstima que no tots estan llegits en castellà i no vam poder comprendre el contingut (no entenc aquesta decisió, però el que sí que és segur és que van quedar desaprofitats alguns moments que podrien haver sigut realment bellíssims).
Tota aquesta investigació em va encuriosir en molts moments, però després ens va semblar monòtona i que s’estancava. Potser no vaig connectar amb la peça, però em va acabant semblant un reiteratiu i tediós (a causa de l’excessiva duració) muntatge amb un excés d’intel·lectualitat.

Però això sí, On Goldberg Variations/Variations és l’exemple del fet que per sobre de tot hi ha d’haver la capacitat d’investigar i jugar damunt l’escenari i que la dansa és un art tan subjectiu com espectadors n’hi hagi.

← Tornar a Mal Pelo: On Goldberg Variations / Variations