Tot el que necessites per anar al teatre

A partir de 20,00€

Comprar Entrades

Ballet Nacional de Cuba: El lago de los cisnes + La Cenicienta

Ballet Nacional de Cuba: El lago de los cisnes + La Cenicienta

El Ballet Nacional de Cuba, un dels més reconeguts a nivell mundial, torna a Barcelona amb un doble programa format per dos clàssics: El lago de los cisnes i La Cenicienta.

El Ballet Nacional de Cuba és la màxima expressió de l’escola cubana de ballet, que sobre la base del llegat cultural que brinden diversos segles de tradició en la dansa teatral.

La companyia sorgeix en 1948, amb Alicia Alonso com a principal fundadora i primeríssima figura. Alicia Alonso, actual directora, és una de les personalitats més rellevants en la història de la dansa i constitueix la figura del ballet clàssic en l’àmbit iberoamericà.

Sinopsi

EL LAGO DE LOS CISNES (del 3 al 7 de juliol)

El pèrfid Rothbart, un mag meitat humà meitat animal, ha triat al Príncep Sigfrid que la seva propera víctima i utilitzarà a un dels seus bells cignes encantats com carnada per a la condemna del jove. Mentrestant, en la seva petita vila, el Príncep celebra el seu aniversari. Enmig de les celebracions, la seva mare li recorda que ha de triar una princesa per casar-se, però ell no vol fer-ho amb qualsevol dona sinó amb el seu veritable amor. És llavors quan apareix Rothbart i procura la trobada amb Odette, un Princesa que es transforma en un cigne davant els ulls de Sigfrid. L’enamorament entre tots dos és inevitable i la mort del Príncep, imminent. En el seu afany de salvar la seva estimada de l’encant del mag, Sigfrid cau en noves trampes, però, alhora, l’amor entre els dos joves creix amb tal força, que fins i tot aconsegueix vèncer el mal.

LA CENICIENTA (del 10 al 14 de juliol)

La Ventafocs és l’única música de Johann Strauss composta expressament per a un ballet, tot i que altres obres seves han estat usades freqüentment, amb èxit, en obres coreogràfiques. L’estrena de La Ventafocs, posterior a la mort del músic, va tenir lloc el 2 de maig de 1901, a Berlín. També va ser presentada en 1908, a l’Òpera de la Cort de Viena. Tot i la popularitat de Strauss, l’obra va tenir llavors una existència escènica molt curta. El coreògraf cubà Pedro Consuegra presentar per primera vegada una versió coreogràfica de l’obra en 1988, a l’Òpera de Marsella. Per al Ballet Nacional de Cuba, Consuegra va revisar substancialment aquesta coreografia, i va enriquir els aspectes tècnics i dramàtics. Aquesta nova versió, va ser estrenada a l’Havana el 9 de març de de 1996.

Properes actuacions Veure totes les funcions (Calendari)

Video

Fotos

Ballet Nacional de Cuba: El lago de los cisnes + La CenicientaBallet Nacional de Cuba: El lago de los cisnes + La CenicientaBallet Nacional de Cuba: El lago de los cisnes + La Cenicienta

Valoració espectadors

Sigues el primer en deixar la teva valoració

Articles relacionats