Un Musical que s’ha de veure, si o si

Renard o el Llibre de les bèsties

Renard o el Llibre de les bèsties
23/10/2016

RENARD O EL LLIBRE DE LES BÈSTIES , és una proposta escènica basada en el text “El Llibre de les bèsties”, que va escriure Ramon Llull l’any 1288 i que formava part d’una obra molt més extensa anomenada “Llibre de les meravelles”.

El Teatre Lliure va impulsar un concurs per commemorar l’Any Llull, al complir-se ara en el 2016 el 700 aniversari de la seva mort; es van inscriure 15 projectes i va guanyar Teatre Obligatori amb aquesta proposta de Teatre Musical per públic familiar.

Marc Rosich ha ideat una dramatúrgia que comença en una cua davant d’una furgoneta de menjar ràpid al carrer, en el que dos “yupis trepes” s’estan barallant per l’última hamburguesa, que volen comprar pels seus respectius caps de departament; la propietària de la furgoneta en veure aquesta escena, li recorda molt a la fabula de “El Llibre de les bèsties” i comença a explicar-nos-la; a partir d’aquí, la fantasia esclata, desenvolupant un extraordinari espectacle Musical signat per Clara Peya, que interpreta en directe al piano les seves composicions.

Com en un somni van apareixent els personatges del compte, amb un vestuari molt reeixit que simula la pell dels diferents animals, classificats en dues classes principals, els carnívors que són els que tenen el poder absolut i els herbívors que estan sotmesos als capritxos dels primers…. entre tots ells és elegit com a rei, el lleó.

El conjunt de músiques, escenografia, coreografia, cançons i diàlegs amb forces tocs de comicitat, aconsegueixen aixecar un extraordinari espectacle, que és absolutament valid per qualsevol tipus de públic; malauradament en estar classificat per públic familiar, molts adults no pensaran en anar a veure’l i sincerament és una verdadera llàstima, perquè es perdran un grandíssim espectacle.

El repartiment engloba artistes molt coneguts en l’escena a Catalunya, començant per l’esplèndid cantant Toni Viñals, que després de guanyar el projecte, va ser fitxat per Dagoll Dagom i que ara haurà de compaginar l’actuació de dos personatges a Scaramouche amb el del protagonista Renard.

Queralt Albinyana, Maria Santallúsia, Laura Aubert (un elefant entranyable), Marc Pujol, Joan Vázquez i Jorge Velasco, són la resta d’actors que s’integren de ple amb entusiasme en l’espectacle, disfressats d’animal i que aconsegueixen amb la seva interpretació entusiasta i humor, aixecar un espectacle rodó, que paga la pena veure una o diverses vegades.

Si desitgeu llegir l’apunt original, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Renard o el Llibre de les bèsties

Enllaç copiat!