Un recorregut per la poesia mallorquina del segle XX

Mallorca vers a vers

Mallorca vers a vers
18/01/2017

Aquest espectacle de creació va ser presentat al Circol Maldà en 2013 durant 4 dies i ara ha tornat a la Sala Fènix únicament també per 4 dies. Una proposta de gran bellesa literària i amb música en directe. Una autèntica alenada de sensibilitat i calidesa per començar una freda setmana.

Segons ens explica en Pep Tosar, ha fet una tria dels textos dels grans autors de la poesia mallorquina del segle XX que escrivien en llengua catalana. Ens presenta un recorregut cronològic a través de 12 poemes. Ell posa veu parlada i cantada, en alguns moments acompanyat de la guitarra, en companyia de María Lorea que canta i toca el piano.

Pel que fa a la música han seleccionat conegudes cançons de jazz que han intercalat amb cançons de creació pròpia com l’anomenada “Sota el mur emblanquinat” o “Siete minutos y medio” que interpretaven a l’obra “Una casa en obras” dedicada al poeta mallorquí Blai Bonet.

Pep Tosar és actor, director, productor i autor teatral nascut a Artà. Ha treballat en una llarga llista d’obres de teatre, pel·lícules i sèries de televisió, i en diferents projectes de creació pròpia ha treballat en el camp de la poesia i la música. Maria Lorea, d’arrels canàries, s’ha mogut entre el jazz, els ritmes llatins i la cançó d’autor. Fa temps que col·laboren en diferents espectacles.

Ha estat una vetllada diferent i ens hem deixat dur per la màgia de la poesia i la veu captivadora d’un recitador de primera i en un idioma que tot i ser el nostre presenta modismes i paraules absolutament diferents i d’una bellesa aclaparadora. La música i la veu de la Maria un complement genial a tot plegat.

Si desitgeu llegir la nostra valoració original, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Mallorca vers a vers

Enllaç copiat!