Teatre argenti a sobre de cintes transportadores

Cuando vuelva a casa voy a ser otro

Cuando vuelva a casa voy a ser otro
26/07/2016

Aquesta proposta de Mariano Pensotti va néixer d’una història real tal com ens va explicar el mateix autor a la roda de premsa, arran del cop d’estat a l’Argentina, el pare del director va enterrar al jardí de casa dels avis uns objectes comprometedors.
Dins de bosses de plàstic negres va guardar, llibres, revistes, fotografies, cartes de companys ; un cop finalitzada la dictadura, 40 anys més tard, va intentar retrobar-les amb el seu avi però no ho van aconseguir. No va ser fins més tard, quan el nou inquilí de la casa volia fer una piscina, que van aparèixer les bosses. El seu pare va reconèixer tots els objectes tret d’un, una cinta de cassette d’un cantant desconegut.

La recerca de l’origen d’aquesta cinta és el fil conductor d’una sèrie d’històries que protagonitzen diversos personatges.
Per portar-la a escena, el director s’ha basat en un vell museu arqueològic de la Patagònia, que feia servir panorames mòbils, cintes transportadores i textos projectats per exhibir part de la seva col·lecció. Un complex sistema de decorats en moviment i un parell de cintes transportadores, que en moviment circular trasllada als actors i els porta a enfrontar-se amb situacions que ja han viscut però des de perspectives noves.

Mariano Ponsetti és un dels directors experimentals més reconeguts arreu del món i un dels talents del teatre llatinoamericà. Ha format amb el músic Diego Vainer i l’escenògrafa Mariana Tirantte, el grup Marea.
Una proposta plena d’humor on a través d’aquestes cintes desfilen de manera simultània els objectes i situacions del passat amb històries actuals en molts casos contradictòries.

Ens ha agradat força la proposta escènica, malgrat que potser anàvem amb unes expectatives diferents de les que ens hem trobat, ja que creiem erròniament que la proposta tractaria, encara que fos de passada, de l’època de la dictadura argentina.Hem trobat molt atractiu aquesta manera diferent de fer teatre, utilitzant mitjans mecànics per moure els objectes i les persones, projeccions i música en directe…. i ens ha agradat molt la manera d’interpretar dels actors argentins.

Si voleu veure la crònica sencera només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Cuando vuelva a casa voy a ser otro

Enllaç copiat!