Teatre dins del teatre

Assaig obert

Assaig obert
10/03/2015

La Companyia 11 de Novembre presenta Assaig Obert, una tragicomèdia escrita i dirigida per Sergi Manel Alonso. Ahir la vaig poder veure en un passi especial a Luz de Gas, amb un col·loqui al final on vam poder parlar amb el director i els actors.

En aquest cas l’escenografia és tota la sala: les escales, la barra del bar, els camerinos, la taula de so, el pis de dalt…i l’escenari, on s’ha de fer la representació Desitjant morir, un drama que portarà molta polèmica entre tots els components de la companyia.

Tot es desenvolupa durant l’assaig obert de l’obra de Roger Muní, quan de sobte les coses no funcionen com han de funcionar, fallen les llums, no hi ha atrezzo, els nervis es disparen i el bon rollo que hi havia al principi desapareix i mica en mica aniran sorgint embolics, enveges i frustracions amagades que crearan conflictes entre ells. L’espectacle en sí, és una crítica sobre el món teatral i ho fa en forma de paròdia. Realitat o ficció?

Teatre dins del teatre. Assaig amb públic de Desitjant morir dins d’ Assaig obert. Els protagonistes: en Roger Muní (Roc Esquius) és el dramaturg i director de l’obra, un personatge amb poca personalitat i que no sap enfrontar-se als conflictes que sorgeixen entre ells; La Sònia (Maria Asensio) és l’ajudant de direcció, l’exactriu principal de la companyia i parella del director; la Greta Ruiz (Sílvia Sabaté, nova incorporació a la companyia) interpreta el paper de la “diva”, una actriu en decadència en món del teatre que ha trobat en aquesta companyia una oportunitat de tornar a actuar; L’Andrés (Héctor Molina) és el tècnic; i la Judith (Verónica Pallini) és l’ actriu secundaria que viu en un altre món. Totes les interpretacions han estat genials i el moment final del Sergi Alonso (Hitchcokrià) he trobat que era una manera d’acabar la representació molt original.

No us la perdeu,és sarcàstica, irònica i molt divertida.

← Tornar a Assaig obert

Enllaç copiat!